LANGEDIJK - We worden allemaal steeds ouder en we blijven langer thuis wonen. En dat kan best wat obstakels met zich mee brengen, want kan iedereen nog wel goed traplopen? En voelt iedereen zich veilig in zijn of haar eigen omgeving zonder angst om te vallen, en als je dan toch valt kun je dan zelf weer opstaan?

Allemaal zaken waar ouderen vandaag de dag mee te maken hebben. Wij bieden bij De Geus al jaren onze lessen gericht op ouderen aan onder de naam Fitplan. Maar sinds november 2018 hebben wij nieuwe lessen geïntroduceerd onder leiding van een ervaren fysiotherapeut. De lessen zijn gericht op houding, conditie, valpreventie en natuurlijk de opbouw en behoud van kracht.

Inmiddels hebben onze testgroepen succesvol de eerste 12 weken met dit programma gedraaid en de uitslagen liegen er niet om. Zo heeft 85% van de deelnemers een betere houding dan toen ze begonnen aan het programma, geeft 76% van de deelnemers aan een betere conditie en uithouding te hebben gekregen en 73% ervaart meer kracht in de armen en benen.

Iedere twaalf weken wordt er de tijd genomen om te testen. We merken dat dit een leuke extra dimensie geeft aan de les, want iedereen wil weten hoe hij of zij ervoor staat en zo kan er ook bepaald worden op welk gebied er extra aandacht nodig is.

Momenteel zijn wij ook bezig om dit programma gesubsidieerd te krijgen.

Want dit resultaat zou eigenlijk beschikbaar moeten zijn voor iedereen, vinden wij.

Wij bieden lessen voor ouderen op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdag ochtend.

Wilt u meer informatie of direct een proefles plannen? www.geus.nl of 0226-333456