ZUID-SCHARWOUDE - Op de tweede dag van de Zuurkoolcup heeft titelverdediger BOL de leidende positie weten te behouden. De ploeg van trainer/coach Erwin Tump won ook zijn tweede duel door Vrone met 2-0 te verslaan. Eerder op de dag was er succes voor de organiserende vereniging LSVV bij de jeugd. De JO13 van de geel-blauwen wist namelijk de felbegeerde Spruitjescup te veroveren.


Voor de tweede speelronde van start ging was het dus in de namiddag eerst de beurt aan de talenten van de deelnemende vereniginggen. Tijdens de strijd om de Spruitjescup bleek een gemixt team van LSVV JO13-1 en JO13-2 de sterkste. De jongelingen van LSVV bleken met 2-0 te sterk voor BOL, klopten DTS met liefst 5-0 en moesten alleen tegen Vrone een gelijkspel toestaan (1-1).

Vanaf 19.00 uur gingen de eerste elftallen de strijd weer aan in de tweede speelronde. BOL wist, nadat het afgelopen zaterdag al met 0-3 van LSVV won, nu ook Vrone aan de zegekar te binden. Het werd zoals gezegd 2-0 voor de ploeg uit Broek op Langedijk die op pole-position staan, maar ook al hebben aangegeven komende vrijdag tijdens de finaleavond niet met de sterkste ploeg ten tonele verschijnen vanwege competitieverplichtingen op zaterdag.

Mogelijk biedt dat kansen voor LSVV dat de tweede plaats in handen nam door een 4-1 zege op DTS, mede dankzij twee treffers tegen zijn voormalige ploeg van nieuwkomer Colin Vennink.

Vrijdag begint de finaledag om 17.00 uur met de Zuurkoolcup voor Vrouwen. Om 19.00 uur speelt vervolgens LSVV tegen Vrone en BOL tegen DTS. Uiteraard alles gevolgd door een spetterende en gezellige feestavond op Sportprak Voorwaarts aan de Sportlaan in Zuid-Scharwoude.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie