WOUDENBERG - BOL heeft zaterdag nagelaten om alvast een goede stap te zetten richting handhaving. Op bezoek bij het laag geklasseerde Woudenberg ging de ploeg van trainer Mark de Vries met harde cijfers onderuit.


De zege van een week eerder tegen Monnickendam had voor nogal wat vertrouwen gezorgd in het Langedijkse kamp, maar deze werd in Woudenberg weer hard de grond ingeboord waardoor men de komende negen wedstrijden nog vol aan de bak moet. De thuisploeg, die vooraf voorlaatste stond, ging op eigen veld BOL met een hoop strijd ten lijf en dat was het gemankeerde elftal van De Vries, die onder meer Van Enoo, Rijs en Jonker moest missen, te machtig. Tijdens de wedstrijd zag de trainer ook nog Ton en Schouwink geblesseerd uitvallen wat het er niet makkelijker op maakte.

De thuisploeg had daarvoor al in het eerste half uur een 2-0 voorsprong opgebouwd door doelpunten van Joey Kooij en Rick Staal. De beste kans voor BOL was voor Dimaggio Senchi die echter iets minder geluk had. Een kwartier na de rust gooide Tom de Greef het duel definitief in het slot, waarna de thuisploeg de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen.

Gezien de ziekenboeg mag De Vries de komende week op de training weer gaan puzzelen met welk elftal hij volgende week hekkensluiter De Bilt gaat bestrijden.