BROEK OP LANGEDIJK – Met nog drie minuten officiële speeltijd legt AFC aan voor een penalty. Zoals hij al vaker deed wist Xander Snoek de strafschop te keren. Door de belangrijke redding van de doelman behield BOL de voorsprong en pakte zo een knap resultaat, 3-2.

De overwinning die BOL boekte op het tot daarvoor nog ongeslagen AFC was niet alleen knap, maar vooral erg belangrijk. ‘We hadden wel een overwinning nodig. We hadden een paar slechte duels, het is lekker dat we nu de drie punten pakken’, zei een opgetogen Koen Tros na afloop. De middenvelder kreeg vlak voor tijd de bal tegen de hand en was logischerwijs erg blij met de redding van Xander Snoek. ‘Ik kreeg hem ongelukkig tegen mijn hand. Het is mooi dat Xander hem pakte.’

Levendig
In tegenstelling tot het vorige thuisduel tegen Roda’46, welke in 0-0 eindigde, was het tegen AFC een levendige wedstrijd. Met de Amsterdammers die al snel het initiatief namen. Na vier minuten wist het de score te openen. Na miscommunicatie in de verdediging van BOL passeerde Jermain Cikic doelman Snoek waarna hij de bal van dichtbij binnenschoof. Toch konden de Amsterdammers niet doordrukken. Na een gemiste kans van Bastiaan Schaasberg wisten de gasten nog wel een grote kans te creëren, maar hierna was het duel meer in balans. Daarnaast liet het elftal van trainer/coach Bart Hoogland zien goed met de kansen om te springen. Nadat Jan Biersteker halverwege de eerste helft op doel kopte gaf Koen Tros de bal het beslissende tikje waarmee de stand weer in evenwicht kwam. Zo’n drie minuten later was het Sietse Brandsma die zijn ploeg op voorsprong kopte. Aan de andere kant stichtte Tjerk Posthuma gevaar. De invaller zorgde na ruim een half uur uit de rebound voor de 2-2. Een minuut later vond hij Snoek op zijn pad.

Nieuwe voorsprong
Ook na rust viel er genoeg te beleven. Tot twee keer toe kwam Koen Tros in scoringspositie. Nadat hij vlak na de pauze de bal verkeerd raakte, zorgde hij na iets meer dan een uur spelen voor een nieuwe voorsprong. Uit een voorzet van links schoot Tros de bal in de verre hoek raak. Via Timon Plak leek BOL de voorsprong uit te breiden, maar na lang wachten schoot de vleugelspeler op de paal. Ook hierna zocht de gastheer naar de bevrijdende treffer. Nadat doelman Gijs van Zetten na een overtreding van Brandsma met rood mocht inrukken keerde het spelbeeld. Logisch gezien de stand, want AFC vocht om een nederlaag te voorkomen en leek daar vlak voor tijd in te slagen. Xander Snoek stak daar echter een stokje voor, waarna BOL de zege in de slotminuten als team over de streep. Tros: ‘Deze overwinning is heel lekker. Als wij als team spelen dan kunnen wij het iedereen lastig maken.’

BOL – AFC 3-2 (2-2)
5. 0-1 Jermain Cikic
22. 1-1 Koen Tros
26. 2-1 Sietse Brandsma
32. 2-2 Tjerk Posthuma
63. 3-2 Koen Tros

BOL: Snoek. R. Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs. Schoon, Tros, Schaasberg. Ton, Brandsma, Plak (Jonker/90).

AFC: Van Zetten. De Jong (Berghuis/78), Gerritsen, Goedkoop, Swart. Westerhof, Dokkum, Van den Steenhoven (Helstone/66). Van de Kooye, Faerber (Posthuma/25), Cikic.