BROEK OP LANGEDIJK – Vrolijke gezichten op het complex van BOL. De ploeg is bezig aan een sterk seizoen en liet tegen Zuidvogels opnieuw zien dat het als een hecht team prestaties kan leveren. In eigen huis won het met 3-2.

Het is niet de eerste keer dat BOL punten weet te pakken tegen een op papier sterkere tegenstander. Zo ook tegen Zuidvogels. ‘Ik val in herhaling, maar ik ben weer super trots’, zei Bart Hoogland na afloop. Met Zuidvogels troffen de ‘Broekers’ een ploeg die vorig seizoen nog in de Hoofdklasse acteerde.

Countervoetbal
In eigen huis speelde BOL weer het vertrouwde spelletje. Achterover leunen en op het juiste moment toeslaan. ‘Iedereen voetbalt naar de kwaliteiten van het team. Bij ons is dat countervoetbal. De spelers voelen zich daar prettig bij’, aldus Hoogland. Het is een tactiek die ook tegen de ploeg uit Huizen succesvol was. ‘Dit is fantastisch. De jongens hebben er hard voor gewerkt.’

Het begin van de negende competitiewedstrijd verliep moeizaam voor BOL. De gasten hadden het betere van het spel, al hoefde Xander Snoek weinig in actie te komen. De sluitpost pakte de bal bij een vrije trap, maar duiken was niet nodig. Twintig minuten voor rust kwam de thuisploeg aan de leiding. Sietse Brandsma stiftte de bal over een verdediger heen naar Koen Tros. De middenvelder wist de bal met zijn wreef achter doelman Frank Mol te werken. Met een schot in de korte hoek zorgde Bas Jonker enkele minuten later voor de 2-0. ‘Na rust gingen zij drukken, maar kregen wij geen hele grote kansen tegen’, zag de oefenmeester. ‘Wij hadden de 3-0 moeten maken.’

De aanvallen die Zuidvogels opzette werden tijdig weggewerkt door de gastheer, terwijl er aan de andere kant wel gevaar werd gesticht. Timon Plak schoot voor open doel naast, Tros kreeg de bal in een één tegen één situatie niet langs de doelman en Brandsma kopte over. Verder was het vooral verdedigen geblazen voor BOL. In de 65e minuut profiteerde de gasten optimaal van een defensieve fout. Jorni Camps werkte de bal in de rechterhoek en bracht de spanning zo weer terug.

BOL slaagde er echter in om de voorsprong te verdedigen. Na een handsbal zorgde Sietse Brandsma vanaf elf meter voor de bevrijdende 3-1. Het levert de ploeg van Bart Hoogland na negen wedstrijden een knappe vijfde plaats op, met slechts twee punten minder dan koploper Argon. Van overmoedigheid is echter geen sprake in Broek op Langedijk. ‘Ik kijk naar het verschil met de onderste plekken. Dat willen we vergroten.’

BOL – Zuidvogels 3-1 (2-0)
25. 1-0 Koen Tros
28. 2-0 Bas Jonker
65. 2-1 Jorni Camps
85. 3-1 Sietse Brandsma (penalty)

BOL: Snoek. Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs. Schoon, Tros, Jonker. Ton, Brandsma, Plak (Van der Zee/75).

Zuidvogels: Mol. Campbell, Te Pas (Heldoorn/63), Tat, Van Eijnsbergen. Schaken, Camps, Van Erkel. Davies, Koopman, Promes (Van den Berg/72).