BROEK OP LANGEDIJK – Na een geslaagde winterstop, waarin er werd gewerkt aan het conditionele en de teambuilding, beleefde BOL een sterk begin van de tweede seizoenshelft. Op eigen veld versloeg het FC Aalsmeer, 3-2.

Zo gaf BOL een vervolg aan de eerste seizoenshelft die de verwachtingen overtrof. Met een plek in de subtop konden de Broekers met een goed gevoel genieten van de feestdagen. Een gevoel dat het maar wat graag wil vasthouden. Om sterk aan de start van de tweede seizoenshelft te staan werd er een trainingsweekend in het Friese Opeinde georganiseerd, waarbij er naast trainen ook aan een stukje teambuilding werd gewerkt.

Tegen Aalsmeer wilde BOL laten zien ook in het tweede deel van het seizoen, waarin het geen onbekende meer is, te kunnen presteren. ‘Ook al weet de tegenstander hoe wij spelen, we houden altijd vast aan onze eigen kwaliteiten’, zei Bart Hoogland. ‘Het is altijd belangrijk om na de winterstop te winnen. Dat geeft aan dat je in de winter periode goed bezig bent geweest.’

Gewonnen werd er. Na een openingsfase waarin twee schoten van Aalsmeer over gingen was de derde poging wel raak. Vleugelspeler Martin Campbell zorgde na ruim een kwartier met een schot in de korte hoek voor de 0-1. ‘Na een matig begin kwamen we beter in de wedstrijd’, zag de coach. Het resulteerde in de 27e minuut voor de gelijkmaker. Sietse Brandsma kopte uit een voorzet van René Rootlieb nog op de paal, maar Martijn Ton was alert en kon de bal in de rebound binnen tikken. De gelijkmaker kreeg al snel een vervolg. Waar Brandsma na een half uur eerst nog de paal raakte wist hij uit een vrije trap BOL op voorsprong te schieten. De enerverende eerste helft, waarin scheidsrechter Roelof Luinge het prima onder controle had, eindigde in 2-2. Chelton Linger kon namens Aalsmeer vrij inkoppen.

Vasthouden
Waar de eerste helft nog gelijkwaardig was, had BOL na rust de betere kansen, al was dat vooral in de laatste twintig minuten het geval. Zo schoot Jack Schoon op de lat en werd een bal van Timon Plak geblokt. René Rootlieb was uiteindelijk de gevierde man in Broek op Langedijk. Uit een corner zorgde de aanvoerder met een kopbal voor de 3-2. Een voorsprong die de gastheer moest vasthouden, en dat ook deed. Iets wat mede te danken was aan Xander Snoek die de kansen van de gasten verder onschadelijk maakte. Hoogland: ‘Na rust was het goed op een moeilijk bespeelbaar veld. De 3-2 was een verdiende.’

De zege is een nieuwe bevestiging dat de gekozen tactiek succes oplevert. Vasthouden aan de eigen kwaliteiten en als team opereren. Na dertien duels staat BOL er met een derde plek uitstekend voor.

BOL – FC Aalsmeer 3-2 (2-2)
0-1 Martin Campbell
1-1 Martijn Ton
2-1 Sietse Brandsma
2-2 Chelton Linger
3-2 René Rootlieb

BOL: Snoek. Rik Molenaar, Rootlieb, Biersteker (Mike Molenaar/83), Rijs. Schoon, Tros, Jonker. Ton (Schaasberg/86), Brandsma, Plak.