NOOTDORP - Na twee nederlagen op rij is BOL eindelijk van de hatelijke nul. Op bezoek bij Nootdorp behaalde de ploeg van Erwin Tump een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

De oefenmeester moest het met een gehavende ploeg doen. Dennis Rijs was geschorst en tevens kon Tump geen beroep doen op de geblesseerden Timon Plak en Rick Molenaar. Daarbij kwam ook nog eens dat Manuel Gosens zich na een half uur moest laten vervangen na een zware overtreding van de linksbuiten van de thuisploeg. Tristan Verbeek werd zijn vervanger. Extra zuur was dat Nootdorp kort voor rust ook nog eens op voorsprong kwam na een corner terwijl men zich daarvoor nauwelijks kansen had verschaft.

Was het veld in de eerste helft al moeilijk bespeelbaar, daar deed de steeds harder neerstortende regen er ook al geen goed aan. Het gevolg was een portie strijdvoetbal. Inmiddels raakte ook Vincent Bakker geblesseerd en leek het een vervelende middag te gaan worden. BOL toonde echter karakter en wenste zich nog niet neer te leggen bij al het leed. Halverwege de tweede helft volgde dan ook de ommekeer. Eerst was het invaller Verbeek die een voorzet van Martijn Ton op waarde wist te schatten en de gelijkmaker maakte en nog geen vijf minuten later haalde Ton zelf doeltreffend uit na een assist van Danny Konijn: 1-2.

Nootdorp drong vervolgens aan in de slotfase, maar daardoor kreeg ook BOL ruimte. gescoord werd er echter niet meer waardoor het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter als een bevrijding klonk voor de Broekers.