LEUSDEN - CSV BOL is nog één zege verwijderd van de titel in de 1e Klasse A. De ploeg van trainer Erwin Tump won zaterdag met het kleinst mogelijke verschil bij de nummer vier in de stand, Roda '46 (0-1), en kan zaterdag in eigen huis het kampioenschap vieren bij winst op FC De Bilt.

In Leusden speelde de Tump-equipe tegen een ploeg die nog kans had op een periodetitel en dat was te merken. De thuisploeg werkte hard, maar kwam eigenlijk zelden echt in de buurt van keeper Romain de Jong. BOL speelde uitermate geconcentreerd, gaf nauwelijks kansen weg en was in de eerste helft zelfs de gevaarlijkste ploeg. Het dichtst bij een treffer was Lex Duijs, maar diens poging verdween via de binnenkant van de paal uit het doel.

BOL speelde, zoals zo vaak dit seizoen, met het nodige geduld en bleef verdedigend foutloos. Het is niet toevallig dat de ploeg alweer voor de tiende keer dit seizoen de nul hield, waarbij ook keeper De Jong dit seizoen een ware sterkhouder blijkt. Het geduld van de groen-witten werd ook ditmaal beloond want met prima teamspel viel twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Het voorbereidende werk was van Daniël Vos en Lex Duijs waarna aanvoerder Timon Plak kon afronden.

Een verdiende zege voor BOL, dat zich komende zaterdag vanaf 14.30 uur kan verzekeren van een nieuwe mijlpaal in de clubhistorie:, de vierde divisie.