BROEK OP LANGEDIJK - BOL heeft zich dinsdagavond ten koste van Zwaluwen '30 geplaatst voor de halve finale van de KNVB districtsbeker. De Langedijkers, koploper in de 1e klasse, versloeg de Hoornse tweedeklasser met 2-0.

De ploeg van trainer Erwin Tump behoudt zo de kans op twee prijzen al zal de titel in de 1e klasse het eerste doel zijn. Dat bleek ook want de thuisploeg spaarde zowel in de eerste helft als na rust een aantal spelers door bijvoorbeeld in de rust al driemaal te wisselen. Op dat moment stond BOL al met 1-0 voor al had het zeker in de openingsfase de nodige moeite met de gasten uit Hoorn. Die kregen twee opgelegde kansen, maar keeper Romain de Jong toonde weer eens zijn prima vorm. Na een half uur spelen, BOL had inmiddels meer grip op het duel, was het voor de thuisploeg wel raak toen Daniël os een vrije trap van Thimo Schouwink wist door te koppen en Jack Schoon van dichtbij raak kon koppen.

Tien minuten na rust verdubbelde Bas Jonker die voorsprong na een schitterende pass van Lex Duijs. Hiermaa leek het duel beslist, maar Zwaluwen '30 probeerde het zeker nog en het wa sopnieuw keeper De Jong die de thuisploeg op de been hield met magnifieke reddingen op pogingen van invaller Jim Nelen en Samet Cetin. Tussendoor had aanvoerder Timon Plak het duel al kunenn beslissen, maar hij trof de onderkant van de lat.

BOL hield echter stand, plaatst zich zodoende voor de halve finale en tegelijkertijd ook voor de landelijke KNVB-beker van komend seizoen. In de halve finale mag BOL het op 2 mei in Bunschoten-Spakenburg opnemen tegen de koploper van de 4e Divisie, Eemdijk. Het zal voor Tump en zijn ploeg van later zorg zijn, want de focus van de Langedijkers zal tot die tijd volledig liggen op het in stand houden van de kopposite in 1A.

BOL - Zwaluwen '30 2-0 (1-0)

31. Schoon 1-0
56. Jonker 2-0

Foto's: DP Sportfotografie