BROEK OP LANGEDIJK – Een week na de ruime nederlaag bij FC Breukelen pakte BOL in eigen huis een punt. De ploeg van trainer/coach Bart Hoogland deed dat tegen Roda’46, 0-0.

Het duel in de vierde speelronde begon een uur later dan gepland. De reden was de vertraging die Roda’46. Onderweg had de bus pech waardoor de bezoekers later aankwamen op het sportcomplex in Broek op Langedijk.

‘Het was een lastige wedstrijd door veel beweging van de tegenpartij’, zei Bart Hoogland na afloop. ‘Gezien de kansen en het spelbeeld was 0-0 een terechte uitslag. Bijna hadden we de drie punten door een magistrale omhaal van Sietse Brandsma die rakelings naast ging.’

Na ruim tien minuten was BOL via Martijn Ton gevaarlijk. Zijn inzet ging echter over. In het vervolg moest doelman Xander Snoek tweemaal ingrijpen. In het tweede bedrijf kwamen beide teams tot kansen, maar de doelpunten bleven uit.

Spits Brandsma sloot zich aan bij de woorden van zijn coach: ‘Zij speelden met vijf verdedigers dus we kwamen er lastig door. We waren ook gelijkwaardig aan elkaar. Met enig geluk hadden we ook de 1-0 kunnen maken in de laatste minuten.’