OUDKARSPEL – CSV BOL en SV Vrone maken komende zaterdagavond in een rechtstreeks duel uit wie de Zuurkoolcup 2018 in de wacht sleept. Beide teams deden afgelopen woensdag goede zaken door hun wedstrijden winnend af te sluiten en zo mogen deze verenigingen blijven hopen op de winst van het Langedijkse toernooi.

Voor gastheer DTS is de toernooiwinst uit zicht. Vier jaar geleden won de ploeg het toernooi wel op eigen veld, maar ditmaal zit dat er niet in voor de ploeg van trainer/coach Jan Kramer. Toch zal het meer balen van de blessure die Finn Huitema opliep. Het talent gleed richting de bal waarna zijn arm bleef hangen. Een schouder uit de kom zorgde voor oponthoud en een ogenschijnlijk lange afwezigheid. ‘Finn is één van de meest talentvolle spelers. In de vorige wedstrijd raakte Niels (Davidson, red.) er al uit met een liesblessure en nu deze speler.’ zei Jeffrey Rispens na afloop.

Spelers geblesseerd zien raken is natuurlijk niet het doel van oefenwedstrijden. Klaarstomen richting de competitie is dat wel. Na het vertrek van onder meer Jordi Bitter hanteert DTS een andere speelwijze. ‘We willen anders voetballen, meer van achteruit opbouwen. We zitten nu op zeventig procent van wat we kunnen. 23 september moeten we er klaar voor zijn, want ook het bekertoernooi zie ik als oefenwedstrijden.’ vervolgt Rispens.

Succesvol
Voor zowel Vrone als BOL werd de tweede dag van de Zuurkoolcup een succes. Waar BOL met 0-3 zegevierde tegen DTS wist Vrone met 3-1 te winnen van LSVV. ‘Natuurlijk is dit een opsteker. Dit toernooi heeft een prestige en je speelt om te winnen’, stelde een opgetogen Wouter Blokdijk. De coach zag zijn ploeg via Dennis Konijn op 1-0 komen, waarna Daan Brinkkemper de stand gelijk trok. Konijn was daarna echter weer succesvol door de bal van grote afstand over de uitgekomen Job Rouwhorst in het doel te werken. Tijn van Veen zorgde nog voor rust voor de 3-1. ‘Zij zijn uiteraard beter en hebben meer conditie, maar dat mag je ook verwachten van een eersteklasser. Wij hebben naar vermogen gespeeld en de uitslag liegt er niet om.’ vervolgde de oefenmeester die zich mag opmaken voor de beslissende wedstrijd tegen BOL. Dan wordt er gestreden om de winst van het Langedijkse voetbaltoernooi.

Bij LSVV heerste een heel andere stemming. ‘Het was dramatisch, je wilt het toernooi winnen. Tegen BOL maakten we twee cruciale fouten, waarvan één door mij. Nu tegen Vrone speelden we een te laag tempo en gaven we teveel ruimte weg. Het is een teleurstellend toernooi’, was Jacco Paauw duidelijk. ‘We moeten meer automatismen creëren.’

Lichtpuntje
‘De drie goals waren een lichtpuntje’, vond BOL coach Bart Hoogland. ‘Verdedigend gaven we teveel ruimte weg en de beleving was er niet. In de tweede helft was er meer beleving en strijd. Zaterdag hoop ik dat wel te zien. De winnaar van BOL – Vrone wint de cup, dat is het leuke aan die wedstrijd.’

DTS – BOL 0-3 (0-0)
0-1 Martijn Ton
0-2 Sietse Brandsma
0-3 Bas Jonker

Vrone – LSVV 3-1 (3-1)
1-0 Dennis Konijn
1-1 Daan Brinkkemper
2-1 Dennis Konijn
3-1 Tijn van Veen

Tussenstand:
1. BOL 2-6 (5-0)
2. Vrone 2-4 (4-2)
3. DTS 2-1 (1-4)
4. LSVV 2-0 (1-5)