ALPHEN AAN DEN RIJN – BOL leed in Alphen aan den Rijn de derde nederlaag op rij. Na Zwaluwen’30 en DHSC bleek ditmaal ARC te sterk voor de ploeg van trainer/coach Bart Hoogland, 3-1.

Bij ARC begon BOL scherp en fel. Nadat een kans van Martijn Ton na tien minuten geen succes opleverde kwam de ploeg uit Broek op Langedijk in de 30e minuut op voorsprong. Een aanval kwam via Koen Tros, Martijn Ton en Tristan Verbeek bij Dennis Rijs die hard binnen schoot. ‘Helaas viel vlak voor rust de 1-1 door een eigen doelpunt van Rik (Molenaar, red.)’, zag Bart Hoogland.

In de tweede helft stond er een sterk ARC. ‘Daar hadden we geen antwoord op. Met name hun rechtsbuiten was zeer sterk.’ De gastheer slaagde er in om Xander Snoek tot drie keer toe te passeren en zodoende BOL een nederlaag te bezorgen. Met vier punten meer dan de gevaarlijke twaalfde plaats zijn punten zeer welkom bij BOL. Hoogland: ‘Nu het vizier op WV-HEDW, dat wordt een cruciale wedstrijd.’