REGIO - Afgelopen dinsdagavond begonnen de Langedijkse eersteklassers BOL en LSVV aan het bekertoernooi. De resultaten van beide teams waren wisselend. Waar de zaterdagclub in extremis de zege pakte kon de ploeg uit Zuid-Scharwoude een nederlaag niet voorkomen.

AFC’34 - BOL 2-3
Enkele dagen na de winst van de Zuurkoolcup boekte BOL wederom een overwinning. De formatie van trainer/coach Bart Hoogland raakte een voorsprong kwijt, maar pakte de zege alsnog in blessuretijd. ‘Ik ben tevreden over het spel, het was goed in de opbouw en scherp in het duel.’ blikte Hoogland terug op het treffen met de Alkmaarders.

Vlak na rust werd een mooie aanval via Timon Plak en Dennis Rijs afgemaakt door Bas Jonker. Die stand werd door Jerry van Sluis en Martijn Riemersma omgedraaid. ‘Vervolgens hebben we er een aanvaller bijgezet om wat gevaar te stichten in de zestien meter’, vervolgt de oefenmeester. Door een benutte penalty van René Rootlieb leek het duel te eindigen in een gelijkspel, maar BOL slaagde er uiteindelijk via Jack Schoon in om alsnog de zege naar zich toe te trekken. ‘Ik vond het ook een terechte overwinning.’

LSVV - Zwaluwen’30 1-4
In Hoorn verloor LSVV de op papier thuiswedstrijd van Zwaluwen’30. ‘In de eerste tien minuten was het zoeken. Daarna hadden wij de betere kansen totdat er een middenvelder vrij werd gespeeld vlak buiten onze zestien die met een droge schuiver de eerste kans meteen maakte.’ zei Merk na afloop. Tien minuten later viel ook de 0-2.

In het tweede bedrijf liep Zwaluwen’30 uit naar een riante 0-4 voorsprong. Jordy Cretier wist uiteindelijk iets terug te doen namens LSVV. Een kwartier voor tijd moest de Hoornse ploeg met tien man verder vanwege een rode kaart.