ZUIDOOSTBEEMSTER – Na veertien wedstrijden is BOL tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op bezoek bij ZOB had een gelijkspel niet onverdiend geweest. Toch moest de ploeg een nederlaag slikken, 4-2.

Na afloop was de scheidsrechter onderwerp van gesprek. ,,Het was ook wel heel extreem. Onbegrijpelijk dat wij drie kaarten kregen en zij geen. Op een gegeven moment wou hij een kaart trekken maar toen wist hij niet wie de overtreding had gemaakt, dus liet hij het maar lopen” zei een terechte geïrriteerde Bart Hoogland. ,,Hij maakte hele vreemde beslissingen die toch meespelen en ongemerkt in zo’n groep sluipen”. Arbiter Haringsma drukte zijn stempel op het duel met meerdere onbegrijpelijke beslissingen. ,,Maar je moet je niet gek laten maken. Dat gebeurde op een gegeven moment wel” vervolgt de coach.

Sterke start
BOL begon goed aan het duel tegen ZOB. De 0-1 die na twintig minuten werd gemaakt door Sietse Brandsma was een terechte voorsprong gezien het overwicht dat de ploeg uit Broek op Langedijk had. Via Tros en Brandsma was het immers in de openingsfase al dichtbij een doelpunt.

Na de Langedijkse treffer kantelde het duel enigszins. Via Coenderman en Van Eeckhout was het dicht bij de gelijkmaker. Xander Snoek stond namens BOL echter in de weg. In de 31e kwam de ploeg uit Zuidoostbeemster toch op 1-1. Nadat de scheidsrechter BOL voordeel gaf, veroverde de thuisploeg de bal en via Colin Coenderman werd de bal binnen geschoten. Het zorgde bij de bezoekers tot onvrede, aangezien er dus absoluut geen voordeel uit werd gehaald. Wat volgde waren kansen via Kevin Grent en Nigel Schaasberg, maar Snoek en de lat waren spelbreker. Ook de Langedijkers kregen een grote kans toen Rene Rootlieb een vrije trap op de paal schoot. ,,Vlak voor rust kregen we op een ongelukkig moment de 2-1 die tegen” zag Hoogland. Die viel in blessuretijd via Schaasberg die de bal kreeg uit een vrije trap en vrijuit kon inschieten.

Sterk optreden
In het tweede bedrijf kreeg Koen Tros een grote kans op de gelijkmaker, maar vond de paal op zijn weg. ZOB zorgde daarna voor gevaar. Via Dennis Pals en Grent was het tweemaal dicht bij de 3-1, maar doelman Snoek wist beiden pogingen op fraaie wijze te pareren. In de 68e minuut was het echter BOL die tot scoren kwam. Spits Brandsma mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet, 2-2. ,,Dan denk je toch, we drukken door. Maar toen vielen de 3-2 en 4-2. De irritatie was hoog. Dat is niet van invloed op het spel, maar je hebt er wel mee te maken” aldus Hoogland. Via Coenderman en Grent kwamen die treffers.

Het zorgde ervoor dat BOL tegen de eerste nederlaag van de competitie opliep. ,,Een nederlaag komt altijd dichterbij als je zoveel wedstrijden ongeslagen bent. Het is alleen jammer dat het vandaag gebeurt. Het was niet nodig. Ik denk dat een gelijkspel minimaal terecht was geweest” zei de oefenmeester na afloop.

Het puntverlies is overigens geen reden tot paniek bij de Langedijkers. De nummer twee SC Buitenveldert speelde immers gelijk. ,,Een perfecte uitslag” vond Hoogland. Met een voorsprong van tien punten lijkt het kampioenschap niet meer in gevaar te komen. De ploeg zal mogelijk alleen een week later kampioen worden.

ZOB – BOL 4-2 (2-1)
18. 0-1 Brandsma
30. 1-1 Coenderman
45. 2-1 Schaasberg
68. 2-2 Brandsma
78. 3-2 Coenderman
80. 4-2 Grent

ZOB: Huisman. M.Pals, Hidden, Van Eeckhout, Bosschieter. D.Pals, Ninteman (Jansen/73), Van Os. Coenderman, Grent, Schaasberg.

BOL: Snoek. Poortvliet, Rootlieb, Biersteker, Rijs. Jonker, Tros (Snoek/84), Glas (Van Enoo/18). Ton, Brandsma, Plak.