BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - CSV BOL kan zich de komende weken volledig richten op het behalen van de titel in de 1e Klasse A. Dinsdagavond wist de ploeg van trainer Erwin Tump de finale van de KNVB-districtsbeker niet te bereiken. Tegen Eemdijk, kampioen van de 4e Divisie, verloor men na het nemen van strafschoppen.


De huidige koploper van 1A gaf ondanks de afwezigheid van aanvoerder Timon Plak, die zaterdag in de uitwedstrijd bij Olympia geblesseerd raakte, en Ruben Beentjes en Bas Jonker prima partij aan Eemdijk. BOL had met name in de eerste helft zelfs het meeste balbezit, maar de kansen bleken schaars en als die er al waren dan deden de beide keepers, Jeroen de Harder (Eemdijk) en Romain de Jong (BOL) wat ze moesten doen.

In de slotfase sloeg de vermoeidheid te bij BOL en ging men voor de strafschoppen. Na een verdienstelijke doelpuntloze remise bleek de thuisploeg de gelukkigste vanaf elf meter. De Jong hield weliswaar de eerste strafschop van Eemdijk, maar vervolgens was het De Hader die zowel Jack Schoon als Thimo Schouwink van het scoren afhield. Waar Eemdijk het in de finale mag opnemen tegen Scherpenzeel, daar kan BOL zich nu volledig focussen op het behalen van de titel in 1A.