GOUDA - CSV BOL heeft zijn koppositie in 1A weten te behouden nadat het in de uiterste slotfase heeft weten te winnen bij hekkensluiter Olympia. In Gouda zorgde Jack Schoon vanaf de strafschopstip voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.


BOL en SV Montfoort, dat op één punt achterstand staat, lijken zodoende tot de laatste speeldag te blijven strijden om de titel. Een andere concurrent, Zuidvogels, raakte achterop na een gelijkspel in het weekend en staat nu op zes punten.

De ploeg van Erwin Tump had het moeilijk bij de hekkensluiter dat er alles aan deed om de koploper een punt af te snoepen. BOL speelde zelf niet goed, maar ontbeerde ook het geluk. Zo werd ondermeer paal en lat geraakt. In de uiterste slotfase kwam het alsnog goed toen Timon Plak binnen de zestien werd gevloerd. De ervaren Schoon bleef koelbloedig en stelde de zege veilig.

BOL mag zich nu eerst richten op de halve finale van de districtsbeker, dinsdagavond op bezoek bij Eemdijk. In competitieverband heeft men nog drie wedstrijden om de titel veilig te stellen, te beginnen op 13 mei met een thuisdiuel tegen Monnickendam.