ZUNDERDORP - Door zelf met het kleinst mogelijke verschil van HBOK te winnen en puntenverlies van koploper SV Montfoort is CSV BOL de nieuwe koploper van de 1e Klasse A. De ploeg van trainer Erwin Tump zegevierde met 0-1 in Zunderdorp.


De nipte overwinning tegen het laaggeklasseerde HBOK (Het Begon Op Klompen) doet vermoeden dat het een spannend duel was, maar de zege was meer dan terecht voor de Langedijkers die de gehele wedstrijd de betere partij waren en liefst drie goals afgekeurd zagen worden. Op een slecht bespeelbaar veld was vooral het afkeuren van het doelpunt van Ruben Beentjes twijfelachtig toen die een rebound benutte nadat Jack Schoon een vrije trap tegen de paal had gemikt. De grensrechter van HBOK stak echter zijn vlag omhoog wegens vermeend buitenspel. Hoewel een overwicht had BOL verder de nodige moeite om door de HBOK-muur heen te breken.

Dat gebeurde in de tweede helft alsnog toen een voorzet van Timon Plak werd verlengd met het hoofd door Schoon achter doelman Joey Potveer. De openingstreffer bood meer ruimte voor BOL en leverde ook kansen op, maar zowel Daniël Vos als Jack Schoon zagen ook nog een goal afgekeurd worden en met name de eerste was wederom zeer disctabel. HBOK kwam er aanvallend lang niet aan te pas, maar BOL mocht vlak voor tijd tijd toch keeper Romain de Jong danken die met een cruciale redding de nul hield. BOL pakte zodoende de driepunter en hoorde na afloop dat koploper SV Montfoort in eigen huis twee punten had laten liggen tegen laagvlieger NSC Nijkerk (1-1) waardoor de koppositie een feit werd.

BOL mag die koppositie komende zaterdag 11 maart verdedigen in een thuiswedstrijd tegen middenmoter De Meern (14.30 uur).