BREUKELEN – In de derde speelronde leed promovendus BOL de eerste nederlaag van het seizoen. Het elftal van trainer/coach Bart Hoogland ging op bezoek bij FC Breukelen met ruime cijfers onderuit, 5-1.

‘Aan het begin had ik het gevoel dat we de punten zouden pakken, we kwamen er een paar keer gevaarlijk uit’, zei Bart Hoogland na afloop. Na een kwartier kwam doelman Xander Snoek in botsing met een tegenstander. ‘Hierbij liep Xander een hoofdwond op en door zijn mentaliteit om de ploeg niet te laten vallen ging hij door. Misschien had ik als trainer in moeten grijpen.’ aldus de coach.

In de zestiende minuut opende FC Breukelen de score. Na een half uur scoorde het de 2-0. Na rust ging Xander Snoek toch naar de kant en werd vervangen door reservedoelman Jelmer Kool.

‘In de tweede helft hebben we alles geprobeerd om nog een punt te pakken.’ Uit een voorzet van Sietse Brandsma maakte Koen Tros de aansluitingstreffer. De gelijkmaker bleef echter uit. Het was de thuisploeg die de 3-1 binnen schoot. In de slotfase nam BOL veel risico waardoor Breukelen kon uitlopen naar een 5-1 eindstand.