ERMELO - CSV BOL heeft nog een minieme kans om zich te handhaven in de vierde divisie. De ploeg van trainer/coach Erwin Tump liep in de finale van de nacompetitie tegen d'Olde Veste '54 tegen een flinke zeperd op (5-0), maar mag nog in de herkansing met zes ploegen waarvan er slechts één team zich plaatst.

Op het complex van DVS '33 in Ermelo kwam BOL er zaterdag niet aan te pas tegen d'Olde Veste uit Steenwijk en dat was een hard gelag na de prima wedstrijd van afgelopen woensdag tegen WV-HEDW die men met 3-1 wist te winnen. De Overijsselse ploeg was van quitte af aan de betere ploeg en de Langedijker vereniging had met name moeite met de handige Jeffrey Dijkstra die na achttien minuten ook de openingstreffer liet aantekenen. De 1-0 bleek tevens de ruststand en die was op dat moment zeker verdiend al kwam Ruben Beentjes kort voor rust net een teen tekort voor de gelijkmaker.

Kort na de rust, zonder Jeroen Korver die met een herscenschudding het veld moest verlaten, was het Tom Kisjes die na een corner de 2-0 liet aantekenen waarna BOL de aanval moest zoeken. De ruimtes die men daarbij weggaf bleken echter dodelijk. Niels ten Veen voerde de score verder op en met een ferme knal was het opnieuw Dijkstra die keeper Romain de Jong voor een vierde maal passeerde. In de slotfase werd het zelfs nog 5-0 via invaller Jetse Suiker waardoor de Steenwijkers promoveren naar de vierde divisie.

BOL zal zich weer moeten opladen voor een uitduel bij Flevo Boys in Emmeloord komende zaterdag. Verliest men daar opnieuw dan is degradatie een feit, bij winst heeft men daarna nog twee wedstrijden nodig om het vege lijf te redden.