BROEK OP LANGEDIJK – Om zeker te zijn van lijfsbehoud heeft BOL nog wat punten nodig. De zege die het afgelopen zaterdagmiddag tegen Victoria boekte was een welkome, 4-0.

Met Victoria kwam de hekkensluiter naar Broek Op Langedijk. De ploeg vocht bij BOL voor haar laatste kans om directe degradatie te voorkomen, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. ‘Dit was een zeer verdiende overwinning. Ik ben trots op de mannen’, stelde Bart Hoogland.

Al in de eerste minuut kwam BOL immers op voorsprong. Een schot van verdediger Rik Molenaar betekende de 1-0. De openingstreffer bleek het begin van een fijne middag. Sietse Brandsma stuitte nog op de Victoria doelman, maar Dennis Rijs schoot vanaf veertig meter de bal over de doelman en tekende zo voor de 2-0. Uit een voorzet van Koen Tros bepaalde Timon Plak voor de 3-0 ruststand, al had het met wat meer geluk een grotere voorsprong kunnen zijn.

Ook na rust ging BOL vrolijk verder met het creëren van kansen. Slechts eenmaal, Koen Tros scoorde, leverde het een doelpunt op. De 4-0 zege was genoeg voor BOL dat daardoor naar de zesde plek klom. Voor tegenstander Victoria viel het doek.