BROEK OP LANGEDIJK – Na afloop verzamelde BOL op het veld. Coach Bart Hoogland feliciteerde zijn spelers met de behaalde periodetitel. Toch zal de ploeg die prijs aan het einde van dit seizoen maar wat graag willen overgeven aan een competitiegenoot. Door de 4-2 overwinning op achtervolger Buitenveldert zijn de Langedijkers weer een stap dichter bij de titel.

Met nog negen wedstrijden voor de boeg zit BOL op rozen. De ploeg van coach Bart Hoogland verstevigde de koppositie door de nummer drie SC Buitenveldert met 4-2 te verslaan. Het leverde de ploeg uit Broek op Langedijk de tweede periodetitel op. ,,Elke prijs is mooi meegenomen. Maar het hoofd doel is het kampioenschap. Dus het is lekker dat je deze ploeg op dertien punten zet” zei een tevreden Sietse Brandsma na afloop. Het is een voorsprong die niet meer mag worden weggegeven. ,,Als je zover voor staat dan moeten wij het niet meer uit handen geven met nog negen wedstrijden te gaan. We moeten de komende drie wedstrijden winnen en dan kijken waar we staan. Het ziet er wel positief uit allemaal” erkent de spits, die tegen Buitenveldert wederom belangrijk was.

Hattrick
De spits wist in een tijdsbestek van tien minuten zijn hattrick te voltooien. Toch was de beginfase voor Buitenveldert. Binnen een minuut wist de snelle buitenspeler Martin Cambell de bal van dichtbij in de verre hoek te schieten. Nadat Cambell wederom twee keer gevaarlijk was, nam BOL het initiatief over. Door een onvervalste hattrick van Sietse Brandsma kantelde het duel volledig. De aanvaller wist uit een lange bal raak te schieten, waarna hij tweemaal van dichtbij raak schoot. Door een eigen doelpunt van verdediger Oussama van Geene ging de thuisploeg met een riante 4-1 voorsprong de rust in.

Nadat Donny van de Pol tien minuten na rust raak schoot leek Buitenveldert weer beter in de wedstrijd te komen. Via de sterk spelende Cambell werd het ook enkele keren gevaarlijk, maar doelman Xander Snoek hoefde uiteindelijk maar weinig keren gestrekt. Bij BOL was de energie er uit waardoor de ploeg vooral moest overleven tegen de bezoekers die veel op de Langedijkse helft waren te vinden. Invaller Smits was een slimme zet van Buitenveldert, dat daardoor nog meer snelheid had aan de rechterkant. Namens BOL was Martijn Ton nog dichtbij, maar de paal bleek spelbreker.

Na afloop erkende Sietse Brandsma dat zijn ploeg op was in de slotfase. ,,Conditioneel moeten we nog wel wat doen. We hebben in de afgelopen twee weken maar twee keer getraind door de vorst. Maar dat komt wel goed. Je ziet dat het verschil in de eerste helft eigenlijk al gemaakt is. In de tweede helft was het vooral strijd leveren en de drie punten over de streep trekken. En dat is gelukt”.

CSV BOL – SC Buitenveldert 4-2 (4-1)
1. 0-1 Martin Cambell
14. 1-1 Sietse Brandsma
17. 2-1 Sietse Brandsma
23. 3-1 Sietse Brandsma
39. 4-1 Oussama van Geene (eigen doelpunt)
55. 4-2 Donny van de Pol

CSV BOL: Snoek. Poortvliet, Rootlieb, Biersteker, Rijs. Jonker (Snoek/87) J. Brandsma, Glas (Van Enoo/90). Ton, S. Brandsma, Plak.

SC Buitenveldert: Oomen. Beemsterboer (Smits/64), Erken, Van Geene, Kogeldans. Holthaus, Ouwehand, Verhaar (Pereira/64). Cambell, Van de Pol, Ezzahri (De Puysselaar/59).