BROEK OP LANGEDIJK – De afgelopen twee wedstrijden leverde voor BOL slechts één punt op. De ploeg staat desondanks comfortabel op de eerste plaats. Met een voorsprong van tien punten maken de Langedijkers zich op voor een belangrijke periode waarin het een grote stap kan zetten richting de titel.

Een maand geleden verloor BOL voor de eerste keer dit seizoen. ,,Je hoopt dat de eerste nederlaag zolang mogelijk uitblijft maar helaas was de wedstrijd tegen ZOB de eerste nederlaag van het seizoen. Daarna volgde het gelijkspel tegen AMVJ. Al hadden we in beide wedstrijden geen kansen gecreëerd en volledig weg gespeeld zouden zijn ,dan zou ik mij zorgen maken. Ook deze wedstrijden hadden we winnend kunnen afsluiten” blikt Bart Hoogland terug. ,,Je merkt wel aan tegenstanders dat ze zich aanpassen tegen BOL. Het is aan ons om daar goed mee om te gaan. Je ziet tegenstanders met veel spelers achter de bal en loeren op de counter om dan toe te slaan. Het wordt voor ons steeds lastiger om door te breken maar gezien de aanvallende kwaliteiten van dit team creëren we elke wedstrijd kansen, nu ervoor zorgen dat deze kansen omgezet gaan worden naar doelpunten”.

Elke wedstrijd een finale
Doordat de concurrentie niet optimaal profiteerde van het puntverlies staat BOL met tien punten voorsprong nog altijd zorgeloos aan kop. In de komende periode kan de ploeg de voorsprong vergroten als het de concurrenten treft. In de komende vijf wedstrijden neemt de formatie van Bart Hoogland het immers op tegen de nummers twee tot en met vier. ,,Het wordt zeker een belangrijke periode van de competitie” erkent Hoogland. ,,Te beginnen met Buitenveldert. Daarna volgen Jong Holland en OSV, Blauw-Wit/Beursbengels en Monnickendam. We zullen elke wedstrijd benaderen al is het een finale, onmogelijk om te denken voor een wedstrijd dat we het wel even zullen klaren. De groep beseft dat ook dus ik maak mij voor enig gemakzucht geen zorgen”.

Scherp blijven
,,Zowel Buitenveldert, Blauw-Wit/Beursbengels als Monnickendam hebben veel kwaliteiten in hun selectie, het is voor elk team in deze afdeling moeilijk om van deze ploegen te winnen. Het grote voordeel is de tien punten voorsprong die we op dit moment hebben , daarom zullen we scherp moeten blijven in wedstrijden maar ook op trainingen om deze voorsprong vast te kunnen houden” zegt Hoogland over de komende periode.

In de tweede seizoenshelft hebben meerdere ploegen te maken met geblesseerden of geschorsten spelers. ,,Omdat we een goede selectie hebben kunnen we de meeste blessures en schorsingen opvangen. Spelers vanuit het tweede zitten er kort op en ook dit elftal staat bovenaan in hun klasse, na promotie verleden jaar gaat het, onder leiding van trainer Walter Huijbregts, ook weer prima” aldus Hoogland.

Mooie wedstrijd
Komende zaterdag kan BOL de voorsprong op SC Buitenveldert, de huidige nummer drie, vergroten. ,,Het zal een mooie wedstrijd zaterdag worden tegen Buitenveldert, een ploeg die altijd uitgaat van voetballende oplossingen. Bij winst pakken we de tweede periode. Natuurlijk gaan we voor kampioenschap, maar ik vind dat je elke prijs moet pakken en vieren. We hebben altijd een trouw publiek, het zou mooi zijn om zaterdag de drie punten op het eigen complex te pakken”.