KLOETINGE - Het is BOL niet gegeven om dit seizoen in de KNVB-beker tegen een team uit het betaalde voetbal uit te komen. De ploeg van Erwin Tump ging al in de eerste ronde van het bekertoernooi met harde cijfers onderuit in Kloetinge (6-0).


Het duel tussen de promovendus naar de Derde Divisie (Kloetinge) en BOL, dat komend seizoen in de Vierde Divisie uitkomt, kende een gelijkopgaand begin. De gasten uit Broek op Langedijk, met nieuwkomers Tom de Groot en Piet Halman in de basis, kreeg in de openingsfase zelfs mogelijkheden via Jurre van Lingen en Lex Duijs. De Zeeuwen sloegen echter op de juiste momenten wel toe. Ruben de Jager wist na een kleine twintig minuten keeper Romain de Jong te passeren en die werd op slag van rust nog tweemaal geklopt door een kopbal en een schot van Jefry Dijkstra.

Voor zover nog niet beslist gebeurde dit kort na rust wel toen Valentijn van keulen de 4-0 liet aantekenen. BOL was uitgespeeld en in de restende speeltijd maakten de invallers Kyle Doesburg en Gianni Vandepitte het nog erger voor de Langedijkers.

BOL kan zich nu richten om de strijd om de Zuurkoolcup warain het titelhouder is. Op zaterdag 26 augustus wacht dan de eerste tegenstander in de Vierde Divisie als men bij ARC op bezoek gaat.