AMSTERDAM – Op bezoek bij AFC zorgde spel en de 0-1 voorsprong voor tevredenheid bij BOL. De ploeg van trainer/coach Bart Hoogland leek weer wat punten te mogen bijschrijven. In het laatste kwartier stak de Amsterdamse ploeg daar echter een stokje voor, 2-1.

‘Voetbal is een hele mooie sport, maar als het tegenzit ook een harde sport. Dat hebben we vandaag ondervonden’, zei Bart Hoogland na afloop. We begonnen goed, speelden in de organisatie en hadden het betere van het spel.’ AFC kreeg één kans, maar Xander Snoek reageerde alert en bracht redding. BOL zelf kreeg enkele kleine kansen, maar had evenmin succes.

Ook na de pauze zag Hoogland een hardwerkend BOL. Nadat een schot van Martijn Ton werd geblokt kwam de ploeg op voorsprong. ‘Timon Plak gaf een diepe bal op Sietse Brandsma die zijn directe tegenstander omspeelde en met een halve volley stiftte hij de bal over de keeper’, beschreef de coach de openingstreffer. ‘We kregen aanvallen en daar hadden we de 0-2 uit moeten maken, want dan was er niks aan de hand geweest.’

De tweede treffer van BOL bleef echter uit en des te meer baalde het toen AFC doel trof. In de 77e minuut werd er achterin niet goed ingegrepen bij een voorzet waardoor de gastheer de 1-1 kon maken. ‘Daarna bleven we in de organisatie staan en goed voetballen.’

Na een diepe bal volgde het cruciale moment. Een AFC aanvaller kon, net zoals Jelle Brandsma, nog net bij de bal. De aanvaller viel wat een penalty opleverde. Het resulteerde in de 2-1 waardoor BOL puntloos huiswaarts keerde. ‘De scheidsrechter gaf na afloop toe dat hij een fout had gemaakt. Dat is dan helemaal zuur. Hij heeft uitstekend gefloten, maar dat moment was cruciaal’, aldus Hoogland. ‘In de blessuretijd kregen we nog wat kleine kansjes, maar zonder succes. Ik ben wel heel tevreden over hoe we hebben gespeeld, hoe we stonden en de energie die er in is gelegd.’

AFC – BOL 2-1 (0-0)
0-1 Sietse Brandsma
1-1 Floris Dokkum
2-1 Thierry van de Kooye