TUITJENHORN – Na drie opeenvolgende nederlagen kon BOL in het bekertoernooi weer aan het vertrouwen werken. Op bezoek bij Hollandia T gebeurde echter het tegenovergestelde. Na een prima openingsfase stelde de ploeg verder teleur, 2-1.

‘Dit was een schandalige vertoning. Je hebt wel de kansen gehad, maar de manier waarop we het veld op stappen tegen een ploeg die honderd procent geeft kan niet’, sprak Bart Hoogland duidelijke taal. ‘Wij moeten niet denken dat we het dan op zestig procent kunnen doen. Ze kunnen prima ballen, maar je moet wel de volle overtuiging en de wil hebben. Als je dat afzet tegen een tegenstander die twee niveaus lager speelt en veel feller is dan heb ik er geen woorden voor.’

Op bezoek bij derdeklasser Hollandia T kreeg BOL in de openingsfase enkele mogelijkheden om de score te openen, maar als de verdediging van Hollandia T niet opruimde was het doelman Vienes Tijssen die de schoten onschadelijk maakte. Ook een doelpoging van Timon Plak, vijf minuten voor rust, leverde geen succes op. Verder speelden de gasten slordig terwijl de thuisploeg alles gaf om het publiek, wat in grote getale was gekomen, een heerlijke bekeravond te bezorgen. Dat lukte. De kansen kreeg het, onder meer via Jordy Bakkum die vogelvrij stond maar naast kopte.

Energie
Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. BOL bleef rommelig spelen en Hollandia T ging er vol voor om voor een bekerstunt te zorgen. Uit een corner van Koen Hollenberg sloeg Xander Snoek de bal in het eigen doel. Het zorgde voor grote blijdschap bij de thuisploeg en het publiek. Voor de Broekers was het reden om iets meer aan te dringen, maar doelman Tijssen hoefde alleen bij een kopbal van Tros redding te brengen. Hollandia T leek na de treffer alleen maar meer energie te krijgen, aangemoedigd door de toeschouwers en met name een groep jeugdspelers die de ploeg luidkeels aanmoedigden.

Blijdschap
Jordy Hoorn zorgde voor nog meer blijdschap bij de mensen uit Tuitjenhorn. Na een fout in de defensie van BOL stoomde de vleugelspeler op en schoof de bal oog in oog met doelman Snoek beheerst in de verre hoek. De gasten drongen meer aan en werden door het opportunistische spel gevaarlijker, maar Hollandia T hield stand. Pas drie minuten voor tijd kon BOL iets terugdoen. Met een kopbal maakte Sietse Brandsma de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam het niet. ‘DHet was rommelig en het had puur te maken met concentratie. Verliezen kan, maar de manier waarop valt me zwaar tegen. Dat heb ik nog nooit gehad bij BOL’, vervolgde Hoogland. ‘Het is onnodig en heel frustrerend. Ik hou in de rust een verhaal en daarna gaat het heel ergens anders over. Die focus moet op het voetbal liggen. Dat moet zeker voor zaterdag terug.’

Hollandia T – BOL 2-1 (0-0)
57. 1-0 Eigen doelpunt
77. 2-0 Jordy Hoorn
87. 2-1 Sietse Brandsma

Hollandia T: Tijssen. Kleibroek. Dekker, Ligthart (Buter/53), Van Straaten. Bakkum, Danny Burger, Hollenberg, Wit (Groenland/72), Hoorn. Rory Burger (Driesse/78)

BOL: Snoek. Rik Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs (Nan/46). Mike Molenaar (Kliffen/46), Tros, Schoon (Verbeek/46). Ton, Brandsma, Plak.