HOORN – In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen boekte BOL nog een knappe en verrassende 5-1 zege tegen Zwaluwen’30. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van trainer/coach Bart Hoogland dat niet herhalen. Ditmaal gingen de punten naar de Hoornse ploeg, 3-1.

‘Het was een rommelige wedstrijd van onze kant. Mede ook door de wind’, aldus Sietse Brandsma. ‘We waren niet allemaal honderd procent, maar een gelijkspel was ook terecht geweest.’ Een gelijkspel kwam er niet voor BOL, dat bij Zwaluwen’30 nog wel de voorsprong nam.

Na een doelpuntloze eerste helft opende BOL vlak na rust de score. Uit een doeltrap kwam de ploeg tot een aanval en in het strafschopgebied kon Koen Tros doeltreffend uithalen. Niet veel later trok Zwaluwen’30 de stand via Mukhtar Suleiman alweer gelijk. Ook de 2-1, een klein kwartier voor tijd, kwam op naam van Suleiman. De gasten probeerden nog wel om langszij te komen, maar de thuisploeg kwam tot scoren. Gani Meholli zorgde met de 3-1 voor de beslissing.

Zwaluwen’30 – BOL 3-1 (0-0)