LEUSDEN - In de eerste klasse van het zaterdagvoetbal heeft BOL een harde nederlaag geleden op bezoek bij Roda '46. Voor de ploeg van Mark de Vries kwam er daarmee een einde aan de sterke reeks van drie overwinningen op rij van voor de winterstop. Het gemankeerde elftal, zonder vijf vaste basisspelers, hield het tot de rust nog op 1-1, maar kreeg in de tweede helft klop: 6-1.

De Vries, van wie gisteren bekend werd dat hij komend seizoen naar Kolping Boys vertrekt, had zonder die sterkmakers voor een verdedigend plan gekozen en dat pakte in in eerste instantie redelijk goed uit. Roda '46 had meer balbezit en kwam op voorsprong via topscorer Van Zelst, maar nadat Bas Jonker kort voor rust gelijk had gemaakt groeide het geloof.

In de tweede helft werd deze echter snel de grond ingeboord, toen de thuisploeg in korte tijd tweemaal scoorde via Kashima en opnieuw Van Zelst. Met een aantal aanvallende wissels probeerde men het tij nog te keren, maar in de slotfase profiteerde de thuisploeg optimaal van de onstane ruimte en Oliekan, Najib en de derde van Van Zelst bepaalden de eindstand op 6-1.

BOL dat elfde staat en nog altijd drie ploegen onder zich houdt ontvangt komende zaterdag de nummer 12 in de stand, Monnickendam.