NIJKERK - BOL heeft de achterstand op de kop van de 1e klasse zaterdag zien oplopen naar vijf punten nadat men bij het laag geklasseerde NSC Nijkerk op een gelijkspel bleef steken: 2-2.

De ploeg van trainer Erwin Tump domineerde de openingsfase en kwam al vroeg verdiend op voorsprong. Het schot van Timon Plak werd nog gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Thimo Schouwink. Via Martijn Ton en Ruben Beentjes, wiens doelpunt werd afgekeurd wegens aanvallen van de keeper, volgden er meer mogelijkheden. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en Bilal Timim zorgde dan ook voor de gelijkmaker.

Toen verdediger Renee Troost na rust in korte tijd twee gele kaarten ontving lagen er mogelijkheden voor BOL. Op aangeven van Beentjes zorgde Ton voor de voorsprong en leken de gasten op weg naar de zege. Bas Jonker kon het duel beslissen, maar raakte de paal. Kort hierna wisten de tien van NSC Nijkerk toch op gelijke hoogte te komen na een makkelijk gegeven strafschop die door Timim werd benut. Aan de andere kant werd een overtreding op Ton niet bestraft en omdat ook Beentjes en Jonker nog goede mogelijkheden om zeep hielpen bleef het bij 2-2.

Komende zaterdag speelt BOL thuis tegen Olympia (14.30 uur).