BROEK OP LANGEDIJK – Na twee wedstrijdloze weekenden mag BOL komende zaterdag weer aan de bak. In eigen huis treft het Amstelveen/Heemraad en dat zou zomaar eens de kampioenswedstrijd kunnen zijn.

Enkele weken geleden werd het weer even spannend door een mindere fase van BOL, maar in de laatste weken werden er weer overwinningen geboekt waardoor het drie wedstrijden voor het einde met vijf punten voorsprong op de achtervolger aan de leiding gaat. Wanneer de directe concurrent Blauw-Wit/Beursbengels op bezoek bij OSV punten verspeelt en de ploeg uit Broek op Langedijk wél weet te winnen dan is de titel in de tweede klasse A een feit.

Ommekeer
Komende zaterdag zou BOL de titel dus kunnen pakken. Waar het in de winterstop tien punten voor stond op de concurrentie, werd dat verschil in rap tempo verkleind. ‘Heel eerlijk gezegd zag ik het, net als vorig jaar, weer uit onze handen glippen. We hebben een stevig gesprek gehad met de selectie en met de uitkomst zijn we aan de slag gegaan’, vertelt Jan Biersteker. Die ommekeer kwam er. Tegen Monnickendam werd er een enigszins gelukkige en spectaculaire overwinning geboekt. ‘Bovendien keerde er twee geblesseerden terug die we toch wel misten. Daarna volgde een tegenvallend gelijkspel tegen Castricum waarin we wel goed speelde en veel kansen creëerden. De klinkende overwinning op HBOK laat zien dat we onze vorm van het begin van het seizoen weer te pakken hebben. Ik ga er vanuit dat we dit vasthouden tot einde seizoen.’ vervolgt de verdediger.

Ontspannen
In Broek op Langedijk werd er ontspannen toegewerkt naar de één-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen. ‘We hebben de afgelopen weken ontspannen getraind en zijn weer fris in het hoofd. We zijn klaar voor de laatste serie van drie wedstrijden’, stelt Biersteker. ‘Er zal altijd wel sprake zijn van spanning in deze fase maar ik heb het idee dat we deze nu beter onder controle hebben. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en leggen de focus op onszelf. Na de wedstrijd kijken we wat de rest gedaan heeft.’

De ploeg van Bart Hoogland kan bij een misstap van concurrent Blauw-Wit/Beursbengels de champagneflessen ontkurken. Biersteker: ‘Ik hoop natuurlijk op het droomscenario. Amstelveen zal echter gebrand zijn om van ons te winnen. Ik waag me dus niet aan een voorspelling en we zullen gewoon allemaal vanaf minuut één er op moeten klappen. Een oud trainer van me zei altijd 'met elkaar voor elkaar'. Waar het dan eindigt zien we na het laatste fluitsignaal.’