BROEK OP LANGEDIJK – BOL heeft afgelopen zaterdag met de vierde zege op rij zeer goede zaken gedaan. De ploeg is nu officieel zeker van lijfsbehoud en het kan in de laatste wedstrijden zelfs nog een plek in de nacompetitie voor promotie bemachtigen. Thuis tegen laagvlieger CSW pakte het de drie punten, 2-1.

Tegen CSW werd de overwinning in de slotfase bereikt. Opnieuw was het een zege die in de laatste minuten werd behaald. ‘Het was weer een lekkere overwinning’, stelde Sietse Brandsma, die zijn teamgenoot Rik Molenaar een sterk duel zag spelen. ‘Rik was de man of the match. Hij speelde een wereldpartij als laatste man en hij had alles.’

De punten werden door BOL behaald in een rommelig duel waarin het wel de betere ploeg was. Toch kwamen de gasten uit Wilnis al snel op voorsprong. ‘Daarna kwamen we beter in ons spel’, vervolgde Brandsma, die met een benutte penalty de stand op 1-1 bracht. ‘Daarna waren we de betere alleen wisten we dit niet uit te drukken in een doelpunt.’ Na de pauze werd het spel wat minder, maar de vreugde groter. In de laatste minuut zorgde Timon Plak met de 2-1 voor de vierde overwinning op rij. Het levert de Broekers een keurige vierde plek op, terwijl het ook nog volop meedingt om de derde periodetitel.