BROEK OP LANGEDIJK - BOL is de ongeslagen status kwijt en moet de koppositie laten aan het Amsterdamse WV-HEDW. De gasten waren afgelopen zaterdag met 1-2 te sterk voor de ploeg van Erwin Tump en daar viel niet zoveel op af te dingen.

Beide ploegen begonnen met zes punten uit twee duels aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat BOL een moeilijke middag tegemoet ging tegen de fel jagende Amsterdammers. Nadat de storm even was gaan liggen ontstonden er enkele mogelijkheden voor BOL en werd er goal van Danny Konijn afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft was het echter WV-HEDW dat de leiding nam toen Joost Heij de bal in twee instanties langs keeper Melvin Habets kreeg. De 0-1 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef het initiatief bij WV-HEDW en kwamen de BOL-voorwaartsen nog maar nauwelijks in hun spel door een strakke dekking. In de 66e minuut werd de Amsterdamse voorsprong verdubbeld toen een vrije trap vanaf links door Steven Knijnenburg tegen de touwen werd gekopt. Binnen een minuut vond BOL echter de aansluiting weer via de koud ingevallen Martijn Ton. De thuisploeg kreeg weer geloof, maar bleek in de passing te onzorgvuldig waardoor grote kansen uitbleven en de punten mee naar Amsterdam gingen.