BROEK OP LANGEDIJK – Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen, de winst van de Zuurkoolcup en het bereiken van de volgende bekerronde begon BOL afgelopen zaterdag aan de nieuwe uitdaging, de Eerste Klasse A. Tegen Zwaluwen’30 eindigde de eerste competitiewedstrijd in een overtuigende zege, 5-1.

‘Dit is heel erg lekker. De trainingen waren goed en het vertrouwen was er’, jubelde Bart Hoogland na afloop. In eigen huis begon BOL op overtuigende wijze aan het nieuwe seizoen. Het is een mooi vervolg op de voorbereiding waarin het al meerdere overwinningen boekte. ‘De instelling was vandaag grandioos.’ vervolgde de coach. De instelling is een belangrijk wapen bij de ploeg uit Broek op Langedijk. Vorig jaar wist het hechte team de titel te pakken, terwijl het nu dus op overtuigende wijze de eerste punten van het seizoen binnen sleepte.

Onverwacht
Langs de zijlijn keken de toeschouwers met de nodige verbazing naar het veld in Broek op Langedijk. Op papier was Zwaluwen’30 immers de favoriet, terwijl het de thuisploeg was die de zege naar zich toe trok. Zoals hij vorig jaar veelvuldig deed had Sietse Brandsma een groot aandeel in de overwinning. ‘Ongelooflijk, Sietse presteert elke keer weer.’ erkende coach Hoogland.

Penalty’s
De Langedijkse aanvalsleider zorgde in de twintigste minuut voor het eerste doelpunt van BOL in de Eerste Klasse. Vijf minuten nadat Ivo Rottine namens de bezoekers een strafschop gekeerd zag worden opende Brandsma vanaf elf meter de score. Ook de tweede treffer kwam op naam van Brandsma die uit een corner binnen kopte.

Na rust kwam Zwaluwen’30 meerdere keren in het vijandige doelgebied, maar het was BOL dat de score uitbreidde. In de 64e minuut viel de beslissing via Sietse Brandsma die na een diepe bal vanaf zo’n twintig meter op fraaie wijze doel trof. Zijn afstandsschot vloog via de onderkant van de lat in de hoek. Nadat Bas Jonker een voorzet tot doelpunt promoveerde (4-0) kon de Hoornse ploeg wat terug doen. Uit een voorzet van Joey Papamelodias was het invaller Schaper die via een kopbal voor de 4-1 zorgde. Het bleek echter niet genoeg, enkele minuten later scoorde Brandsma met wat hulp van doelman Jan Ploeg voor de 5-1 eindstand.

Volgende week speelt BOL om 14.30 uur op bezoek bij DHSC.

BOL – Zwaluwen’30 5-1 (2-0)
20. 1-0 Sietse Brandsma (penalty)
43. 2-0 Sietse Brandsma
64. 3-0 Sietse Brandsma
70. 4-0 Bas Jonker
75. 4-1 Jan Jaap Schaper
79. 5-1 Sietse Brandsma

BOL: Snoek. Mike Molenaar, Rik Molenaar, Rootlieb, Rijs. Schoon, Tros (Schaasberg/81), Jonker. Ton (Vd Zee/74), Brandsma, Plak.

Zwaluwen’30: Ploeg. Mes, Papamelodias, Rive (Schaper/46), Ulker. Van Diepen, Schaap, Huitema (Hand/46). Meholli, Rottine, Suleiman (Nelen/67).