AMSTERDAM – BOL ging afgelopen zaterdagmiddag op bezoek bij een oude bekende. De ploeg uit Broek op Langedijk nam het in Amsterdam op tegen WV-HEDW, de ploeg die twee seizoenen geleden de beslissingswedstrijd om het kampioenschap wist te winnen van de ‘Broekers’. Ditmaal was het BOL er met de zege vandoor ging, 2-3.

Er zullen weinig supporters van BOL zijn die het duel van twee seizoenen geleden zijn vergeten. Toen maakte WV-HEDW in blessuretijd de winnende treffer en pakte zo de titel in de Tweede Klasse. Voor de ploeg van trainer/coach Bart Hoogland restte toen de nacompetitie, die eveneens op niets uitliep. Door de titel die vorig seizoen werd behaald speelt de ploeg nu wel in de Eerste Klasse en is BOL weer competitiegenoot van WV-HEDW. ‘Zij zijn inderdaad een bekende. We wisten van tevoren al hoe ze zouden spelen en hadden een plan. We speelden ze mooi uit op de counter’, aldus Sietse Brandsma.

‘Het duel verliep best goed. In de eerste helft waren de betere kansen voor ons en was het met rust 1-2 voor ons.’ Via Timon Plak en Bas Jonker kwam BOL op een 0-2 voorsprong, waarna Tim Correira de stand op 1-2 bracht. ‘Na de rust kregen we het wel zwaar en hadden zij meer balbezit, maar met onze vechtlust en doorzettingsvermogen werden ze niet echt gevaarlijk’, vervolgde Brandsma.

Via Ashraf Azzouz viel de 2-2, maar met een knap kop doelpunt zorgde Jonker voor de winnende 2-3. ‘Al met al een mooie dag.’