ZUIDOOSTBEEMSTER – Met een voorsprong van elf punten lijkt de titelrace in de tweede klasse A beslist. Toch rekent koploper BOL zich nog niet rijk. Met nog twaalf wedstrijden te gaan kan de spanning nog terugkeren, maar gezien het feit dat de Langedijkers nog ongeslagen zijn lijkt die kans nihil.

Vorig jaar vocht BOL met WV-HEDW en ZOB om promotie. WV-HEDW werd kampioen en promoveerde, de Langedijkers en de tegenstander van komende zaterdag slaagden er niet in om te promoveren waardoor zij ook dit seizoen in de tweede klasse speelde. Omdat de ploeg uit Zuidoost Beemster een minder seizoen kent, heeft de ploeg van Bart Hoogland een concurrent minder. De huidige achtervolgers staan op een dusdanig grote achterstand dat de titelstrijd beslist is. ,,Absoluut niet” spreekt Rene Rootlieb dat direct tegen. ,,Tegenstanders gaan zich aanpassen aan ons en zij hebben de punten om verschillende redenen ook nodig om bijvoorbeeld degradatie te voorkomen, of een periodetitel te behalen. Wij moeten elke wedstrijd de focus hebben. Gemakzuchtig denken kan niet, maar overtuigd zijn van je kwaliteiten wel”.

Kwalitatief sterk
BOL heeft dit seizoen meermaals bewezen over de nodige kwaliteiten te beschikken. De ploeg is na veertien wedstrijden nog ongeslagen en speelde slechts tweemaal gelijk. Daarnaast scoorde de Langedijkers de meeste doelpunten, en kreeg slechts veertien tegentreffers. ,,Al een aantal seizoenen spelen we nagenoeg met dezelfde spelers. Dit heeft ervoor gezorgd dat we elkaars kwaliteiten kennen en we weten van elkaar wat de mindere punten zijn” vertelt Rootlieb. ,,Daarnaast bestaat het team uit een goede mix van jong en oud. Er is op dit moment een zeker balans in het elftal. Tel daarbij op dat we dit seizoen meerdere systemen kunnen spelen en er meer aandacht besteed wordt aan het conditionele op de training”.

Komende zaterdag vervolgt BOL de kampioenrace met de uitwedstrijd tegen ZOB. ,,Altijd lastig voor ons” vindt Rootlieb. ,,Zij zijn nu extra gemotiveerd om twee redenen. Wij zijn koploper en zij spelen tegen hun oude trainer Bart Hoogland. Nogmaals, als wij overtuigd zijn van onze kwaliteiten dan kunnen wij daar een goed resultaat behalen”.