BROEK OP LANGEDIJK – Halverwege leek het een kansloze missie voor BOL. In eigen huis keek de ploeg na 45 minuten tegen een 0-3 achterstand aan en was het zelf nauwelijks gevaarlijk geweest. In de tweede helft richtte de ploeg zich op en vocht voor een resultaat, maar moest uiteindelijk de punten aan DHSC laten, 2-4.

De manier waarop BOL zich na rust presenteerde was het juiste antwoord op de eerste helft. Daarin liep het immers niet zoals men van de ploeg gewend is. ‘Voor rust was het mager’, beaamde Bart Hoogland. ‘De tweede helft, dat was echt BOL. Afjagen, spelers onder druk zetten en kansen creëren. Dan vraag ik me af waa rom dat voor rust niet kon.’

DHSC, dat op 24 november voor het laatst verloor, liet in Broek op Langedijk zien een serieuze kanshebber te zijn voor het kampioenschap. ‘Het is een prima team en zij waren op elke positie was goed. En ze zijn slim met tijdrekken. Dat snap ik ook wel’, vervolgde Hoogland. Het tijdrekken was logisch aangezien het voor rust al een comfortabele 0-3 voorsprong had opgebouwd.

Corners
Tot twee keer toe kwamen de gasten uit een corner tot scoren. Imad Najah nam de corner en Berry van ‘t Land trof doel. Na tien minuten kon hij vrij binnen schieten, waarna hij in de 32e minuut met een harde kopbal tot scoren kwam. De derde tegentreffer, Mitch van der Vlist schoof beheerst langs Xander Snoek, was een extra domper voor BOL dat zelf weinig gevaar kon stichten. De keren dat het richting het Utrechtse doel stormde werden voorzetten geblokt. Dat de ploeg bij vlagen wat slordig speelde hielp ook niet mee aangezien de bezoekers met sterk spel en snelle vleugelspelers wel gevaarlijk was.

Besef
Na rust bewees BOL te beseffen dat er iets anders moest worden gebracht om een ruime nederlaag te voorkomen. ‘ Ik ben wel echt trots op de tweede helft. Over hoeveel strijd ze hebben geleverd. Dat schept veel vertrouwen’, stelde Hoogland. Al na een halve minuut leek de thuisploeg terug te komen, maar een overtreding op Sietse Brandsma in het strafschopgebied werd, tot frustratie van BOL, weggewuifd door scheidsrechter Bas de Haan. Via invaller Martijn Ton kwam de 1-3 er acht minuten later alsnog. Op aangeven van Koen Tros schoot Ton de bal binnen en zo mocht BOL weer hopen. Het bleef DHSC onder druk zetten en zocht volop naar de aansluitingstreffer. Nadat kansen van Brandsma, Bas Jonker en Plak onbenut bleven en de gasten tweemaal geel zagen na overduidelijk tijdrekken zorgde Plak een minuut voor tijd voor de 2-3. De spanning leek terug, maar de comeback van de gastheer werd net zo snel weer een halt toegeroepen. Hands van René Rootlieb betekende een penalty welke door Gerano Snijders werd benut.

BOL – DHSC 2-4 (0-3)
11. 0-1 Berry van ‘t Land
32. 0-2 Berry van ‘t Land
44. 0-3 Mitch van der Vlist
54. 1-3 Martijn Ton
89. 2-3 Timon Plak
91. 2-4 Gerano Snijders

BOL: Snoek. Rik Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs (Ton/46). Schoon, Tros, Jonker. Mike Molenaar (Verbeek/85), Brandsma, Plak.

DHSC: Willemse. De Loos, De Klein, Van ‘t Land, Winkelman. Najah, Kurdal, De Jong. Snijders, Van der Vlist, Brouwers (Van der Velden/83).