BROEK OP LANGEDIJK - CSV BOL heeft zaterdagmiddag historie geschreven door voor het eerst in de geschiedenis van de club, die volgend jaar 75 jaar bestaat, de vierde divisie te bereiken. De ploeg van trainer Erwin Tump pakte zaterdag de titel in de 1e Klasse A door FC De Bilt met 1-0 te verslaan.


Door de zege bleken de Langedijkers niet meer te achterhalen door directe concurrent SV Montfoort, dat zelf ook nog eens verloor, waardoor BOL zelfs met vier punten voorsprong kampioen werd. "Een collectieve en unieke prestatie", aldus trainer Tump die zag dat het duel tegen FC De Bilt, dat nog niet veilig was, moeizaam verliep. "Wat dat betreft was het een echte kampioenswedstrijd. Hoewel we ontspannen naar het duel toe leefden bleek er toch nog wel enige spanning in de groep te zitten. Het begon rommelig, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we steeds beter in ons eigen spel. Dat we 'm uiteindelijk over de streep trekken is de ultieme beloning voor deze groep waarvan ik het hele seizoen genoten heb"

Ruben Beentjes werd uiteindelijk de matchwinnaar door kort na rust het enige doelpunt te maken en ook de aanvaller was na afloop uitgelaten. "Dit is toch uniek", aldus de speler die vorig jaar overkwam van de zaterdagploeg van Alcmaria Victrix. "Zo speel je in de vierde klasse en zo speel je in de vierde divisie! Ik heb al bij heel wat clubs gespeeld, maar wat hier is gebeurt is wonderbaarlijk. De sfeer is optimaal en iedereen wil keihard voor elkaar werken. Dat is de kracht van dit hele team. We begonnen dit seizoen nog met een 4-1 nederlaag tegen SV Montfoort en nu hebben we vier punten voorsprong. Alles klopte dit seizoen. We hebben dit seizoen elf keer de nul gehouden, dat zegt eigenijk ook al genoeg." Ook tegen De Bilt liet keeper Romain de Jong weer zien een ware versterking te zijn voor de Langedijker formatie en hield zijn doel wederom schoon.

Aanvoerder René Rootlieb mocht zelfs al zijn derde titel vieren met BOL want de routinier (43) was er in 2013 ook al bij toen de club promoveerde uit de derde klasse. Door een blessure miste hij een groot deel van de tweede seizoenshelft, maar kort voor tijd mocht hij nog even invallen waarbij spelmaker Timon Plak direct zijn aanvoerdersband afstond. Hij mocht na afloop dan ook de kampioensschaal uit handen nemen van oud-voorzitter Jan Slot waarna het feestgedruis in het Bolwerk nog tot in de late uurtjes door ging. Daarbij zal het lijflied van de ploeg, het door André Hazes vertolkte "Vanavond ga ik even uit m'n bol" (BOL, BOL, BOL!) nog vele malen zijn aangeheven.


BOL - FC De Bilt 1-0 (0-0)
46. Beentjes 1-0

Opstelling BOL:
R. de Jong, Van Lingen (89. M. Molenaar), R. Molenaar, Korver, Schouwink, Schoon, Vos (84. Brandsma), Duijs, Jonker (77. Ton), Plak, Beentjes (89. Rootlieb).

Foto's: DP Sportfotografie