OUDKARSPEL – ‘Geweldig dit. De eerste beker is binnen.’ lacht Mike Molenaar na afloop van de beslissende wedstrijd tussen BOL en Vrone. Door een 5-1 zege op de ‘Pancrassers’ pakte de ploeg uit Broek op Langedijk voor het tweede jaar op rij de Zuurkoolcup.

Voor Mike Molenaar is het een prachtig begin van zijn periode bij BOL. Samen met broer Rik maakte hij afgelopen zomer de overstap van LSVV. ‘Het is wennen met andere spelers en een ander sfeertje. Maar het voelt goed’, zegt Mike Molenaar over zijn eerste weken bij de kersverse eersteklasser.

Vorig jaar pakte BOL de Zuurkoolcup op het complex van LSVV, terwijl de ploeg de prijs ditmaal in Oudkarspel pakte. Na overwinningen op LSVV (2-0) en DTS (3-0) boekte de formatie van trainer/coach Bart Hoogland afgelopen zaterdagavond een overtuigende 5-1 zege op Vrone. Waar de coach afgelopen woensdag de beleving mistte bij zijn ploeg was dat ditmaal wel zichtbaar. ‘De beleving was er vandaag zeker. Vandaag vocht iedereen weer voor elkaar en we hebben veel vertrouwen kunnen tanken. Het is echt geweldig, dit moet je vieren’, vervolgde de verdediger. ‘We gaan met een goed gevoel de competitie in.’

Naast de zege die BOL boekte tegen Vrone wist LSVV te zegevieren in het treffen met DTS (1-3). Op het A Veld kwam de eersteklasser via Daan Brinkkemper, Boy Kansen en William Van der Leeden op een riante voorsprong, waarna de gastheer bij de 0-3 tussenstand via Michael Wouters iets terug deed. Door de overwinning eindigde het elftal van trainer/coach Rob Klanker op de derde plaats.

Domper
Een domper waren de drie blessures waar DTS mee te maken kreeg. De derdeklasser zag enkele weken geleden topschutter Jordi Bitter vertrekken naar tweede divisionist Spakenburg en tijdens de Zuurkoolcup raakte er drie spelers in de ziekenboeg. Waar Niels Davidson (liesblessure) tijdens de eerste speeldag al geblesseerd raakte zag trainer/coach Jan Kramer afgelopen woensdag Finn Huitema (Schouder uit de kom) en Emran Barakzai (lies) uitvallen. Het zorgt ervoor dat de ploeg uit Oudkarspel opnieuw een smallere selectie tot hun beschikking heeft richting de start van het nieuwe seizoen. Naast dit drietal staan er immers al enkele spelers langdurig aan de kant.

8,5
Na afloop nam Kees Feller plaats in de bestuurskamer. De organisatie voorzitter kan terugkijken op een geslaagde editie. ‘Wij zijn zeer tevreden. Er is vanavond meer publiek dan op de eerste dag, meer dan duizend man’, zei Feller. ‘Ik denk dat we op de eerste avond last hadden van de regen, hoe het vanavond gaat konden we alleen maar wensen.’ vervolgde de organisator die de Zuurkoolcup 2018 een hoog cijfer gaf. ‘Welk cijfer? Een 8,5. Ik denk dat we het goed voorbereid hebben en het staat heel goed.’

Dat cijfer lijkt geen overdreven beoordeling of een compliment richting zichzelf. De sportieve strijd tussen de vier Langedijkse voetbalclubs leverde boeiende confrontaties op. Iets dat met meerdere fraaie treffers werd gecombineerd. Dat Vrone tot de laatste speeldag mocht hopen op de toernooiwinst laat zien dat het niveau verschil op papier niet altijd op het veld uitkomt. Datzelfde geld voor DTS dat zich ieder duel kranig verweerde. Ook buiten de lijnen was de publieke belangstelling hoog waardoor het feestje compleet was.

BOL – Vrone 5-1 (3-1)
1-0 Jack Schoon
2-0 Martijn Ton
2-1 Dennis Konijn
3-1 Timon Plak
4-1 Lars Van de Zee
5-1 Harmen Snoek

DTS – LSVV 1-3 (0-2)
0-1 Daan Brinkkemper
0-2 Boy Kansen
0-3 William Van der Leeden
1-3 Michael Wouters

Eindstand:
1. BOL 3-9
2. Vrone 3-4
3. LSVV 3-3
4. DTS 3-1