BROEK OP LANGEDIJK - CSV BOL heeft in de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Ajax bijna kunnen stunten. De promovendus kwam in eigen huis op een 2-0 voorsprong tegen de Amsterdammers, maar moest na afloop genoegen nemen met een punt: 2-2.

Een uitslag waarmee beide ploegen wel kodenleven aangezien het een duel met twee gezichten was waarin BOL in de eerste helft de boventoon voerde, maar de druk van de Amsterdammers na rust zorgde voor de puntendeling. Trainer Erwin Tump zag dat zijn ploeg goed en compact stond in de eerste helft en geduldig wachtte op de fouten die Ajax zou maken. Onder aanvoering van Timon Plak kwam de thuisploeg er zo enkele malen gevaarlik uit en dat leverde twee fraaie treffers op. Op aangeven van Plak kopte Piet Halman de openingstreffer tegen de touwen en kort hierna wist bas Jonker een voorzet van Jack Schoon op waarde te schatten. Bij Ajax was Jordi Bitter er toen al niet meer bij. De spits die jarenlang voor DTS uitkwam viel halverwege de eerste helft uit met een spierblessure. Na de 2-0 kreeg BOL zelfs nog mogelijkheden om de score verder op te voeren.

Hoe anders was het beeld na de rust toen Ajax besefte dat er wat moest gebeuren en de druk opvoerde. Die werd nog groter toen Tom de Groot de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Bas de Jong was hierna nog dichtbij een derde BOL-treffer, maar in het vervolg was het Ajax wat de klok sloeg en het was Kenneth Misa Danso die voor het meeste gevaar zorgde. Een kwartier voor tijd zorgde de snelle aanvaller voor de 2-2 en het was hierna aan keeper Romain de Jong en de paal te danken dat het hierbij bleef.

BOL - Ajax 2-2 (2-0)

29. Halman 1-0
36. Jonker 2-0
53. De Groot (e.d.) 2-1
75. Misa-Danso 2-2

Komende zaterdag 7 oktober speelt BOL, dat nu vier punten heeft uit zes wedstrijden, de uitwedstrijd bij Huizen.