MONNICKENDAM – Op bezoek bij Monnickendam heeft het Langedijkse CSV BOL in het laatste kwartier een 4-2 achterstand weten goed te maken. Het doelpuntrijke duel eindigde uiteindelijk in een 4-7 overwinning.

Nadat BOL uit de afgelopen drie duels slechts één punt behaalde was de spanning weer volledig terug in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A. Op bezoek bij Monnickendam leek de ploeg uit Broek op Langedijk de koppositie te verspelen, maar door een productieve slotfase pakte de ploeg alsnog de zege.

Halverwege keek BOL tegen een 3-2 achterstand aan. Nadat Martijn ton de Langedijkers op een 0-1 voorsprong had gebracht wist Monnickendam tweemaal te scoren. Na een treffer van Timon Plak bepaalde de thuisploeg de ruststand op 3-2. Vijf minuten na rust sloeg Monnickendam opnieuw toe door de 4-2 te maken. “Dan word je een jaartje ouder. Toen hebben we Jan Slot erbij gezet met de boodschap snel diepte te zoeken.” zei Bart Hoogland na afloop.

Via Martijn Ton en Bas Jonker werd de stand gelijk getrokken. “We bleven door drukken en toen was het Sietse Brandsma die een indraaiende vrije trap van Dennis Rijs in liep. Inmiddels tien jaar ouder geworden maar dat ging snel over na de definitieve nekslag door de 6-4 van Martijn Ton”, aldus de coach. Het zorgde na afloop voor geweldige ontlading. “Dit hadden we even nodig na een moeizame periode.”

Monnickendam – CSV BOL 4-7 (3-2)
7. 0-1 Martijn Ton
9. 1-1 Tom Pruin
13. 2-1 Luuke van Rheenen
21. 2-2 Timon Plak
35. 3-2 Donny Reugebrink
51. 4-2 Marc Geemen
78. 4-3 Martijn Ton