HOORN - De Noord-Hollandse derby in de 1e Klasse A tussen Zwaluwen '30 en BOL is een prooi geworden voor de gasten. In een spannend en attractief duel wisten de Langedijkers met 2-3 te zegevieren.

De ploeg van trainer Mark de Vries liet in Hoorn zien dat het vertrouwen heeft getankt na de zege van een week eerder en ging het voortvarend van start. Toch was het de thuisploeg die de score opende toen Mircle Elstak na een hoekschop bij de tweede paal kon binnen koppen. Met een gezond portie karakter knokte BOL zich terug en op aangeven van Bas Jonker wist Alex van Enoo na een half uur voor de gelijkmaker te zorgen. De thuisploeg had het initiatief, maar de na vijf wedstrijden schorsing terug gekeerde doelman Xander Snoek bleek uitstekend in vorm.

Ook na de rust bleef de Langedijker-defensie overeind tegen de aanvallen van Zwaluwen en werd het zelf gevaarlijk via onder meer een vrije trap van René Rootlieb die op de lat belandde. Halverwege de tweede helft sloegen de gasten toe via Rick Molenaar die een voorzet van Timon Plak op waarde wist te schatten, en even later was het opnieuw Plak die Jonker in stelling bracht die voor de 1-3 zorgde. Toch kwam de thuisploeg vlak voor tijd via Joep Rive nog terug waardoor de opluchting bij de BOL-spelers groot was toen scheidsrechter Roelof Luinge voor het einde floot.

Door het resultaat blijft Zwaluwen '30 in de middenmoot op een zevende plaats staan. BOL, een paar weken gelden nog hekkensluiter, heeft de weg omhoog gevonden en laat inmiddels drie ploegen onder zich.