BROEK OP LANGEDIJK - Na vier nederlagen op rij, waarvan drie in competitieverband heeft BOL zaterdag eindelijk weer van het zoet der overwinning mogen proeven. De ploeg van trainer/coach Bart Hoogland wist in eigen huis WV-HEDW met liefst 5-0 aan de kant te zetten.

'Dit was wel even nodig', sprak aanvoerder René Rootlieb. 'We zaten even in een moeilijke fase, maar vandaag hebben we laten zien wat we van tevoren hebben afgesproken, en op de juiste momenten toegeslagen.'. Drie nederlagen op rij, een onnodige uitschakeling in de beker tegen Hollandia T en er was de commotie rondom het vertrek van twee bepalende spelers. Afgelopen week maakten Sietse Brandsma en Koen Tros bekend na dit seizoen te vertrekken naar derde-divisionist ODIN '59. Er moest vooraf dus wel even gepraat worden en dat had duidelijk effect op de ploeg, ondanks dat die gehavend was en Hoogland enkele basiskrachten miste zoals Rijs, Jonker en Schoon.

Voor rust beslist
De Langedijkers lieten de gasten uit Amsterdam in de openingsfase even komen om vervolgens toe te slaan en de wedstrijd al voor rust te beslissen. Met twee prachtige doelpunten brak men de ban. Na een vlotte aanval en een handig overstapje van Brandsma schoot Martijn Ton de 1-0 tegen de touwen. Aanvoerder Rootlieb wist vervolgens bijna keeper Heimens te verrassen met een lob van zo'n veertig meter, maar deze wist de bal nog tegen de lat te tikken. Heimens was even later echter wel kansloos bij een schitterend vrije trap van de routinier. 'Ik oefen er nog bijna elke training even op, en vandaag vloog hij er weer heerlijk in', aldus Rootlieb. Nog voor de rust verdubbelde BOL de score, en met iets meer geluk had het zelfs nog een aantal malen kunnen scoren. Ton scoorde zijn tweede van de middag en Koen Tros vond het net na een schitterende steekbal van Bastiaan Schaasberg. Een schot van diezelfde Schaasberg ging via een been nog tegen de paal waardoor men met 4-0 ging rusten.

In de tweede helft trof BOL vervolgens een ander WV-HEDW waar een ontevreden coach liefst drie keer had gewisseld. Opnieuw liet men de tegenstander even uitrazen al kreeg die nu wel wat kansjes onder meer via een schot op de paal van Correia. De beste mogelijkheid was echter was vanaf de strafschopstip, maar Joost Heij kreeg de bal niet langs keeper Xander Snoek. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald na een vlotte aanval waarbij Brandsma zelf had kunnen scoren, maar dit gunde aan Timon Plak.

'We hebben gedaan wat we moesten doen. Waar we in de afgelopen periode nog wel eens wedstrijden hadden waarin we maar één helft goed waren, hebben we dit nu goed en geconcentreerd uitgespeeld', sprak Rootlieb na afloop. We zetten hun gelijk op negen punten achterstand dus we hebben goede zaken gedaan. Ik denk dat we nog een punt of tien nodig hebben om om ons te handhaven en daar hebben we nog negen wedstrijden voor. Na een wedstrijd als vandaag heb ik daar dan ook zeker alle vertrouwen in.'

BOL - WV-HEDW 5-0 (4-0)
12. Martijn Ton 1-0
17. Rene Rootlieb 2-0
35. Martijn Ton 3-0
39. Koen Tros 4-0
73. Timon Plak 5-0

Scheidsrechter: Dhr. J. Knetsch
Geel: Molenaar (BOL), Heimens (WV-HEDW)