ZUID SCHARWOUDE – Komende zondag hervat LSVV de competitie, als het op eigen veld aantreed tegen DEM. Voor de Langedijkers is het een mooie graadmeter. In de eerste seizoenshelft bewees de ploeg immers dat het tot veel in staat is gezien de zesde positie.

Waar velen ploegen in de eerste klasse spelers aantrekken, heeft LSVV veelal spelers uit de eigen jeugd. De spelers die van buitenaf komen, speelden hiervoor bij omliggende verenigingen. Zo kwamen onder meer Dave Stet en Danny Havermans over van KSV. Afgelopen zomer maakte Kai Botman ook de stap naar de Langedijkers. “We spelen al jaren samen en dat is onze kracht, andere teams in deze klasse hebben veel wisselingen en moeten elkaar nog leren kennen. De tweede seizoenshelft zijn andere teams echter meer op elkaar ingespeeld, dus dan zal het voor ons lastiger worden” verwacht Danny Konijn.

Dat het moeilijker kan worden, geeft aan hoe belangrijk de tot nu toe vergaarde punten kunnen worden. “De resultaten zijn heel goed. Dit hadden wij voorafgaand aan het seizoen niet verwacht. Er wordt veel van elkaar gevraagd, en we zijn erg kritisch naar elkaar, wat mij betreft mag het soms wel wat positiever. Maar dan moeten we wel waken voor verslapping” aldus de aanvaller. “We weten wat een ieder wel en niet goed kan”.

Alles of niets
In de eerste seizoenshelft vergaarde LSVV achttien punten. De ploeg won zesmaal, en verloor vijf keer. Dat de ploeg nog niet gelijkspeelde, is geen verrassing, vindt de aanvaller. Konijn: “We spelen altijd voor de winst. Hierdoor pak je óf drie punten, of niks. We verliezen dik bij Fortuna Wormerveer en Legmeervogels, maar we winnen ook vijf keer met minimaal verschil. Dan zit het natuurlijk ook mee. Verder vinden we het vooral mooi dat we boven AFC'34 staan”.

In de competitie staat de ploeg uit Langedijk thans op een zesde plaats. In de tweede periode is het echter koploper. Toch blijft Konijn met beiden benen op de grond, en komen de woorden promotie of nacompetitie niet in hem op. “Als je realistisch bent zou het mooi zijn als we het seizoen zorgeloos kunnen uitspelen. Als je op een gegeven moment een periode voor promotie binnen handbereik hebt, wordt dat uiteraard het doel, maar voor nu lijkt het mij niet realistisch”.

Gezien het programma, met wedstrijden tegen DEM, AFC’34 en JOS/Watergraafsmeer, zal de ploeg ook heel veel geluk moeten hebben om bovenaan de tweede periode te blijven. “Ik zie hen als de beste teams in de competitie. Zo ver zijn wij nog niet”.

Eigen spel
Komende zondag neemt LSVV het dus op tegen DEM, de huidige nummer vier van de ranglijst. “Uiteindelijk spelen we altijd ons eigen spelletje en merk je pas op de dag zelf wat er gevraagd wordt. Wij zijn tactisch vrij flexibel” aldus Konijn. “Vaak horen wij achteraf dat we één van de mindere tegenstanders van het seizoen waren, maar schrijven we toch de drie punten erbij. Thuis spelen we beter dan uit, dus ik durf het wel een gelijkwaardige strijd te noemen”.