ZUID SCHARWOUDE – Na zes seizoenen en zo’n zestig competitie doelpunten vertrekt Danny Konijn na dit seizoen bij LSVV. De spits doet een stapje terug en keert terug bij zijn oude liefde KSV.

Na tien jaar alles te hebben gegeven voor selectievoetbal is het voor Danny Konijn tijd om zich ook op zijn maatschappelijke carrière te richten. De Alkmaarder is werkzaam als voetbalscout en dat maakt de combinatie lastig. “Hierdoor moet ik soms een training of wedstrijd missen. Voor mijn werk als scout ga ik het liefste in de weekenden voetbal kijken in binnen- en buitenland. Dat heb ik mezelf vaak ontzegt, vanwege de zondagmiddagwedstrijden.” legt Konijn uit.

Logische stap
Doordat Konijn volgend seizoen niet meer wekelijks aanwezig kan zijn op trainingen en/of wedstrijden was een vertrek uit Zuid Scharwoude een logische keuze. “Ik ben teveel voetballiefhebber om helemaal te stoppen en een stap terug naar mijn oude liefde is voor mij een logische”, aldus de spits die voor zijn komst naar LSVV jarenlang bij KSV speelde. “In de eerste klasse bij LSVV vind ik dat je altijd moet trainen en er bij wedstrijden moet zijn, maar bij KSV in de vierde klasse denk ik die druk minder te voelen”, voert de spits aan als reden. “Bovendien ga ik in het eerste spelen met mijn beste vrienden, Jorrin Biersteker en Steven van Tunen.”

Plezier staat voorop
Dat het een qua niveau een stap terug is in vergelijking met de afgelopen jaren is volgens Konijn geen bezwaar. “Het plezier en de teamgeest is voor mij het belangrijkste. Zo zijn wij als team bij LSVV ook enorm gegroeid en het zou mooi zijn als dat bij KSV ook tot veel plezier zal leiden. De resultaten volgen dan vanzelf, maar zijn niet heilig”, aldus Konijn. “Het zou mooi zijn om het, met dezelfde teamgeest als dit jaar, nog beter te gaan doen dan nu al het geval is. Dan kan ik zo nu en dan met een gerust hart gaan scouten op de zondag.”