ZUID-SCHARWOUDE - Voetbalvereniging LSVV werd afgelopen zondag blij verrast door voormalig speelster Daphne van Domselaar. De huidige keepster van FC Twente vrouwen en de Oranje Leeuwinnen overhandigde haar keepersshirt van het Nederlands Elftal aan de club waar haar carrière begon.


LSVV had er een speciale "Ladies Day" voor georganiseerd waarin de twee vrouwenteams een thuiswedstrijd speelden en de speelsters van de selectie alsmede enkele jeugdspeelsters een erehaag vormden. FC Uitgeest VR1, tegenstander van LSVV VR1, sloot spontaan aan bij de huldiging in de erehaag.

Daphne van Domselaar vond het leuk om wederom terug te zijn bij de club waar het allemaal begon. De 21-jarige Oudkarspelse doorliep diverse jeugdelftallen van SVV om vervolgens via de Telstar-academie in 2017 bij FC Twente belandden. Daar is ze inmiddels onomstreden de eerste keepster en werd ze afgelopen seizoen met haar ploeg kampioen van Nederland. Door haar prestaties speelde ze al vele jeugdinterlands, maar mocht zij vorig jaar ineens ook aansluiten bij de Oranje Leeuwinnen.

Tijdens een vorig jaar tijdens de winterstop gehouden interview met Langedijker Dagblad vertelde zij daar uitgebreid over. Hoewel ze bij het Nederlands Elftal nog niet haar officiële debuut maakte zat ze al talloze malen bij de selectie. "Dit is het shirt met nummer 23, ik hoop van harte binnen één of twee jaar ook het shirt met nummer 1 hier af te staan", aldus de talentvolle keepster. "Daarnaast vind ik het superleuk dat ik het shirt mag overhandigen aan mijn voormalige ploeggenoot Joyce", de huidige aanvoerster van LSVV VR1.


Kijk hier voor meer foto's van de huldiging.