OUDKARSPEL - Vrijdagavond 4 mei jl. was het weer zover, de voorjaarscompetitie net afgelopen en dus de start van de Nacompetitie Spirit 2018. De animo is dit jaar prima en na wat ‘lobbyen’ en uitdelen startgeld op deze eerste avond al 8 teams op de been gebracht.

Op deze eerste avond waren alle 8 teams aanwezig en hierdoor een vol programma. Het was weer ouderwets gezellig (lekker nagezeten), spannende wedstrijden, sterke verhalen (als …) en lag het natuurlijk aan die vervelende service en geluksballen van de tegenstander (en ja; dat was (soms) ook zo!).

De teams:

 1. De Wijkertjes gaan de boot in Wouter, Rogier & Matthijs

 2. HuN wéér Herman & Niels

 3. Echte amateurs Dawid en Piotr

 4. Hoek tot den Helder Alex, Richard en Karin

 5. De Nichten Jens en Olivier

 6. De 2 Harken Frank en Adri

 7. Buurman & Buurman Roy & Jelmer

 8. Net Niet (Kampioen) Mike, Robin en Theo

De Wijkertjes gaan de Boot in (Rogier & Matthijs) - HuN wéér (Herman & Niels): 4 - 1
Deze avond ‘niet de Boot in’, maar via sterk spel een mooie overwinning voor ‘de Wijkertjes gaan de Boot in’. Was het geluk of gewoon klasse? Mooie en spannende potten van zowel Rogier als Matthijs tegen Niels en Herman. Rogier liet zien dat hij een paar klassen hoger speelt maar moest toch een game afstaan aan Niels. De dubbel was spannend (in vieren met steeds maar 2 punten verschil), maar met sterk spel mede van Matthijs lukte het Rogier en Matthijs deze toch naar zich toe te trekken. Herman kwam net te kort tegen Matthijs en verloor met 13-11 in de 4e game (na ook de 3e game al met 13-11 te hebben verloren). Gelukkig wist Niels de eer te redden door in 5 games te winnen van Matthijs.

Buurman en Buurman (Roy en Jelmer) - Net Niet (Mike en Robin): 1 - 4
Ondanks dat de jonge Buurmannen afgelopen seizoen 2e klasse hebben gespeeld kwamen zij tegen het sterk spelende Net Niet (Kampioen in de 3e klasse) er net niet aan te pas. Alleen Jelmer wist tegen Robin de eer te redden in een zeer spannende 5 games (waarbij de 2e game door Jelmer met 17-15 werd gewonnen). Mike liet zien dat zijn trainingsarbeid vruchten afwerpt en hij mede daardoor in ook 5 spannende games won van Jelmer. Roy miste net wat vastheid, maar komende tijd een beetje trainen en het komt goed.

Echte amateurs (Dawid & Piotr) – Hoek tot Den Helder (Alex en Richard): 4 – 1
De echte amateurs lieten deze avond zien toch wel dicht bij het prof niveau te komen maar tevens over veel sportiviteit te beschikken. De dubbel werd professioneel in 5 games verloren en ook de enkels tegen Alex en Richard boden voldoende rally’s en spanning. Na de wedstrijd veel gezelligheid en lekker nagezeten.

De Nichten (Jens & Olivier) – De 2 Harken (Frank en Ron Bruin): 4 – 1
De Nichten (neven) deden het goed; er werd een klinkende overwinning geboekt op De 2 Harken, die deze avond met een mystery invaller speelde: Ron Bruin (van de recreanten op de donderdagavond). Ron heeft alles gegeven, maar moest zijn meerdere erkennen in Olivier en Jens. Hij pakte knap een game van Jens. Frank was goed; won van Olivier in 4 games en speelde knap in vijf games tegen Jens die hij net verloor met 11-9 in de vijfde game. Knappe pot van de 2 Harken.

Stand na de 1e speelronde:

 1. De Wijkertjes gaan de boot in; 4 punten
 2. De Echte Amateurs; 4 punten
 3. De Nichten; 4 punten
 4. Net niet(kampioen); 4 punten
 5. De 2 Harken; 1 punt
 6. Hun wéér; 1 punt
 7. Buurman & Buurman; 1 punt
 8. Hoek tot Den Helder; 1 punt

Het was weer gezellig, leuk, spannend en mooie nabesprekingen onder het genot van een lekker biertje.
Komende weken wordt het vast nog spannender want komen er nog enkele reservespelers in actie (o.a. Theo, Peter en Edwin).

Mocht iemand zich bedacht hebben en alsnog mee willen doen (als team of als invaller) je bent van harte welkom om te spelen of evt. als toeschouwer. Vrijdag 11 mei de 2e ronde en vrijdag 18 mei de 3e ronde.

Hopelijk tot binnenkort. Met sportieve groet,

de Toernooi (nacompetitie) commissie