NOORD SCHARWOUDE – De Reuring ging afgelopen zaterdag voor de vijfde keer op rij onderuit. Ditmaal moesten de waterpoloërs uit Langedijk de punten aan De Rijn laten, 10-11.

‘De Rijn speelt met een zeer sterke midvoor, waar we rekening mee moesten houden. Vandaar dat we met een zone spel startte’, zei De Reuring coach Rob van Hove. ‘Helaas benutte wij al vroeg in de wedstrijd onze kansen niet en zo kwamen hun al snel op een 2–0 voorsprong. Dit geheel gecreëerd uit de counters vanwege onze gemiste kansen.’

Het was de Samuel Mulder die voor de aansluiting zorgde, hij scoorde de eerste twee doelpunten. Dave Roozendaal maakte een afstandsschot en zo eindigde het eerste part in 3–4 voor de gasten. ‘Met wat puntjes op de i probeerden we ons zone spel meer handen en voeten te geven, maar daardoor wisten ze van afstand te scoren en uit de uitsluitingen wisten wij niet te scoren in een zeer onrustig deel van de wedstrijd’, vervolgde Van Hove. Alleen Wouter Heida kwam tot scoren.

In het derde part ging De Reuring over naar een hele veld pressing wat resulteerde in minder kansen voor De Rijn en meer controle op de wedstrijd. Achtereenvolgens wisten Pieter Stroet, Samuel Mulders en Emiel de vos te scoren. Dave Roozendaal zorgde met twee treffers dat de gastheer langszij. ‘En zo gingen we zelfs met een lichte voorsprong (9-8) het laatste part in. In het laatste part was De Rijn weer hersteld en wist direct te scoren en ook de wedstrijd naar zich toe te trekken.’ Wouter Heida zorgde nog voor de gelijkmaker, maar het was De Rijn die de laatste er in legde en zo bleef De Reuring toch nog met een verlies achter.