SOEST – De Reuring heeft afgelopen zondagavond goede zaken gedaan. De Langedijkse waterpoloërs versloegen directe concurrent De Duinkikkers en hielden zo aansluiting met de middenmoot, 7-9.

Tegen De Duinkikkers zou winst weer aansluiting met de middenmoot betekenen. Verlies was geen optie. ‘We begonnen het spel overtuigend, maar miste verschillende kansen. Ondanks dat het oogde beter te zijn dan de tegenstander vertaalde zich dat niet uit op het scorebord’, zei Rob van Hove.

Uiteindelijk opende Marcel de Maijer de scoren, waarna De Duinkikkers direct weer aan haakte. Dave Roozendaal zorgde daarna voor de 1–2 in het eerste part. In het tweede part haakte De Duinkikkers direct aan en verder waren de krachten aan elkaar gewaagd. ‘We wisten onze kansen niet te benutten. Met 2–2 gingen we het derde part in’, vervolgde de coach.

‘Na het eerste doelpunt in het derde part door Dave Roozendaal zakte we in, slordige fouten en niet verstandige keuzes zorgden voor drie treffers van Duinkikkers en zo stonden we 5-3 achter’, aldus Van Hove. Tim Kramer en Pieter Stroet wisten het weer gelijk te trekken en zo gingen de Langedijkers een spannende vierde part in, 5–5. ‘Dit was het part van Samuel Mulders die drie keer wist te scoren en Marcel de Maijer die eindelijk uit een overtal situatie wist te scoren. Beide time outs leverden een doelpunt op. Dus gingen we dik tevreden, en met de opdracht om te werken aan de man meer situatie, terug naar Langedijk met drie punten.’

Bas Beijer was de man van de wedstrijd. ‘Onze keeper was erg belangrijk vandaag en heeft het goed gedaan.’