AMSTELVEEN – Op bezoek bij AZ&PC De Futen heeft De Reuring niet kunnen stunten. De waterpoloploeg van coach Rob van Hove zag de thuisploeg al snel een ruime voorsprong opbouwen en kon de opgelopen schade niet meer repareren, 19-8.

Nadat De Futen de score had geopend wist De Reuring via Emile de Vos nog wat terug doen, waarna de gastheer op 3-1 kwam. Dave Roozendaal tekende voor de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwamen de Langedijkers niet. Aan het begin van de tweede periode keek het immers al tegen een 6-2 achterstand aan en in de tweede periode liep De Futen uit naar 10-4, waarbij Samuel Mulders en Marcel de Maijer de doelpunten van De Reuring voor hun rekening namen.

In de derde periode scoorde de gastheer tweemaal alvorens Wouter Heida iets terug kon doen. Van spanning was geen sprake meer. De Futen slaagde er in de laatste periode in om verder uit te lopen. Roozendaal, De Maijer en Mulders scoorden voor De Reuring, maar met zeven doelpunten was De Futen productiever en liep zo uit naar een 19-8 zege.

Doelpunten De Reuring: Dave Roozendaal (2), Samuel Mulders (2), Marcel de Maijer (2), Emile de Vos en Wouter Heida.