NOORD SCHARWOUDE – De Reuring ging afgelopen zaterdagavond voor de vijftiende keer dit seizoen onderuit. Ditmaal moesten de Langedijkers de punten aan SG West-Friesland laten, 5-12.

De Reuring moest het tegen het hoger staande SG West-Friesland stellen zonder Pieter Stroet. Zijn plaats werd ingenomen door Marco Blom uit heren 2. ‘Wij speelden een halve veld pressing met druk op de bal, wat in principe redelijk uit pakte doch verzuimden wij tegen hun zone te scoren en maakte hun wel degelijk de kansen af’, aldus Rob van Hove. Al snel was de Hoornse ploeg uitgelopen naar een 0-3 voorsprong, waarna Marcel de Maijer nog iets terug wist te doen.

Aansluiting
De tweede periode was een halve minuut onderweg toen Samuel Mulders de aansluitingstreffer wist te maken. Door een uitsluiting wist SG West-Friesland toch weer uit te lopen. Met een 2-5 achterstand ging De Reuring het derde part in. ‘Hier maakten we steeds meer persoonlijke fouten en kregen we zelfs een strafworp tegen’, zag Van Hove. ‘Wij zakten verder in en Hoorn breide hun stand uit.’ Bij een 2-9 achterstand wist Dave Roozendaal van afstand te scoren.

‘In het laatste part probeerden we met een hele veld pressing SG West-Friesland uit hun flow te halen.’ Iets wat in eerste instantie ook lukte, maar de conditie van De Reuring was op en Marcel de Maijer mocht na drie uitsluitingen niet meer mee doen. De gasten uit Hoorn liepen verder uit, alleen de gebroeders Mulder scoorden ieder nog één keer.