NOORD SCHARWOUDE – De Reuring ging afgelopen zaterdagavond voor de zevende keer op rij onderuit. De waterpoloërs uit Noord Scharwoude liep al snel achter de feiten aan en verloor en moest de punten aan DWT laten, 7-17.

Wederom moest De Reuring het doen zonder Dave Rozendaal. ‘We hadden tevens geen aanvulling vanuit het tweede team, deze hadden zelf een wedstrijd om het kampioenschap’, aldus coach Rob van Hove. In het eerste part liep de thuisploeg al snel achter de feiten aan, want pas bij 3–0 wist Nick Blank iets terug te doen, waarna Samuel Mulders de aansluitingstreffer maakte.

‘Ondanks de nadruk, op onze verdediging, om deze meer in de ballijn plaats te laten vinden, en niet teveel druk op de man was het Sjoerd de Vries van DWT die tot drie keer aan toe achter elkaar vanuit een vrije worp op doel mocht schieten. Met nog twee uitsluitingen aan de kant van De Reuring eindigde het tweede part in 2–8 en was de wedstrijd al gespeeld. In het derde part liep DWT verder weg. ‘Counters waren nu hoofdzakelijk hun sterke kant en wij hadden niet veel energie meer’, vervolgde de coach. Met een 2-14 tussenstand begonnen de ploegen aan het laatste part. ‘Waarin we uiteindelijk wel tot scoren kwamen en het enige part wat in ons voordeel eindigde, verder was het een zeer slechte wedstrijd.’ Emile de Vos (2x), Joshua Mulders, Nick Blank, Mark Wever wisten de achterstand iets dragelijker te maken.